Eventjes.

on dinsdag 5 juni 2018Je kan je voorstellen dat met twintig extra gasten je een aardige hoop eten te verstouwen hebt in een weekend. Zo'n moestuin met een haast onuitputtelijke voorraad is dan ongelofelijk handig.

Ook een menu maken (6 gangen!) is appeltje-eitje. Je kijkt gewoon wat de tuin te bieden heeft en verzint daar recepten omheen.

Ik beloof dat ik er een verslag van geef, met foto's, en met alle recepten, maar niet vanavond.
Want de dagen zitten vol. Er is weinig blogtijd.

Zo hadden we vanavond de jaarlijkse excursie van de Natuurbeschermingsvereniging. Er waren helaas maar weinig leden komen opdagen .... maar het was een ontzettend leuke excursie. We waren in het dorpje Arrien. Achter Ommen.

Nog nooit van gehoord? Nee, ik ook niet. Ik reed dus fout en was de allerlaatste die aankwam. Vanavond was dat, om half acht. Gelukkig was ik nog nét op tijd voor een enorm stuk taart met verse aardbeien, en slagroom, en toen gingen we op excursie.

Leuk dat het was!!!
We zagen de méér dan 1000 jaar oude koeweides van Junne, de schitterend mooie Vecht, zagen vele vele jeneverbesstruiken (wist je dat die maar ééns in de honderd jaar verjongen?), we zagen een otter zwemmen (nou ja Mirjam meende die te zien)

.... en nog veel meer.

In het pikkedonker stonden we op grafheuvels van meer 5000 jaar oud. (daarnet dus!)

Ik ben er nog steeds van onder de indruk.

Uitgebreidere verslagen volgen. Nu niet.
Nu slapen! 😉4 reacties:

Marcel en Suzanne zei

Wat heerlijk om te lezen dat jullie gasten mochten smullen uit Moeskers moestuin en omgeving :-)
En de dag eindigen met een prachtige natuur-excursie kan ook niet beter...

Liefs uit Duitsland

tientonnerelf zei

Leuk idee, dat 21-diner !

Mireille van der Steen zei

Clarien ik geniet elke keer van je blog. Het enthousiasme spat er af. Ontzettend leuk die foto van de slablaadjes en wat er op het menu stond. Dan als kers op de taart nog een excursie om van te watertanden. Ik wist niet dat er zulke oude koeweides bestonden. En grafheuvels bij jou in de buurt. Echt geweldig dat je ons kort vertelt wat je allemaal hebt gezien, terwijl je waarschijnlijk ook doodmoe was. Je inspireert mij enorm. Binnenkort ga ik op excursie naar Harderwijk, al woon ik er al jaren in de buurt, nu ga ik zo'n rondwandeling doen, na jouw verhaal en de foto's!

adelheid zei

Het menu ziet er vast al erg leuk uit! Vooral die 'zelfgewekte' stoofperen, konden ze een beetje uit bed komen? Het valt nog mee dat er geen 'zelfverwekte' peren staat... Nee hoor, dit is een flauw grapje van iemand die inmiddels vrijwel dagelijks lange teksten zit te corrigeren. Alles valt me nu op zie je. Ik ben erg benieuwd naar het hele verslag van het diner! Is zo'n 21-diner iets typisch Gronings? Ik hoor mijn zoon er nooit over, hij studeert in Utrecht. En wat bijzonder op zulke oude gewijde grond te lopen! Mooi hoor!