Het tuintje van Wim.

on zaterdag 14 april 2018
Er waren nog een paar beloftes af te lossen.

Met de collectebus lopen, voor de Hartstichting. In een opwelling had ik het beloofd, en oeps, vandaag was de láátste dag dat het kon, en bijna helemaal vergeten.

Dus op zaterdagochtend aan het collecteren. Eerst was iedereen nog wel thuis, en gehuld in badjassen en pyjama's kwam men aan de deur. Ben je net wakker staat daar zo'n muts (ik) met een bus te rammelen. Kan je op zoek gaan naar een euro. Haha.

Maar vanaf een uur of elf trof ik steeds meer dichte deuren. Ja dat heb je dus op zaterdag. Dan gaat iedereen dingen doen. Wel leuk van zo'n collecte, dat je overal maar kan aanbellen. Ook op plekken waar je normaal nooit komt.

Maar goed. Om half één toog ik naar Wim om de gevulde bus af te leveren. Even bij de varkens kijken. Hoever zijn ze al met het weiland kaal vreten?

Het gaat goed hoor!! En ze kennen me al! Die beesten zijn erg intelligent. Die herkennen je gewoon.


En wroeten en wroeten maar. Alle wortels uit de bodem gaan eraan.

Bij Wim wordt de bus geteld. Bijna zeventig euro. Nou, toch weer mooi voor de Hartstichting. Helaas is het wel zo dat er steeds minder vrijwilligers zijn. Nu moest Wim zelf nog veel straten lopen vanmiddag, met zijn zere voeten. Och.

Ik kon ook niet méér helpen. Het kwam zo slecht uit, nu het net zo druk is op de tuin.


Het schiet wel op. Vijf van de zes vakken zijn omgespit. Dat zesde vak heeft geen haast. Daar komt de mais en de pompoenen. Dat kan nog wel even wachten.

Ik heb weer even een schema getekend van wat waar komt. Voor de geïnteresseerde. Ik hoop natuurlijk nog steeds dat je geïnspireerd raakt om ook wat te verbouwen in je tuin.

Maar ........... ik kan me goed voorstellen dat mijn grote lel van een tuin met al die vakken en al die schema's enzo, dat dat misschien niet echt een goed voorbeeld is.

 Misschien heb je zelf een postzegeltuintje ..... en moet je nog helemaal bij het begin beginnen ....
.... en omdat Wim met die zere voeten zit, en ik hem zou helpen om een klein stuk tuin om te spitten, heb ik het volgende bedacht.

Luister.

We beginnen weer even helemaal vanaf het begin. Maar dan in de tuin van Wim. We gaan hem helpen. Wim heeft een lapje van zo'n 8 vierkante meter. Er ligt al wat compost op. Maar verder is er nog niks mee gebeurd. Alles moet nog gebeuren.

(eerlijk gezegd is de ligging ook niet optimaal, nogal wat schaduw, en de bessenstruiken van Jacky staan er pal naast, daar moeten we natuurlijk van afblijven)

(en oja, Wim wil het graag simpel houden, liefst wel veel gewas maar niet zoveel werk)

(en er staat ook heul veul zevenblad in)

(slakken zag ik ook al vrij veel)

Kijk maar mee komende weken. Het tuintje van Wim. Het zal vast heel herkenbaar zijn! :D

Fijn weekend! 😊

6 reacties:

Anoniem zei

Heel herkenbaar. Heb ook sinds een jaar,of zes een postzegel van acht vierkante meter als moestuin, daarbij wel een siertuin van zo’n 150 vierkante meter. Kijk graag mee met je plan voor de postzegeltuin. Vandaag 3 vierkante meter ingezaaid. Dit is het plan vóór de vakantie. Laat vanwege de lange koudeperiode. Het wortelzaad begon in een pot met nat zand binnen al uit te lopen. Leek me geen goede start, maar toch maar gezaaid en het hele vak aangevuld met radijs, spinazie, bietjes, mesclun en kervel. Trouwens van de kervel stond een grote pol van een zaaisel van vorig jaar. Nu maar wachten op jouw tips. miekeR

Anoniem zei

Goedendag Clarien,
Een kleine tuin en toch veel groente.
Wellicht is het een idee een paar kolen of andere groente in de siertuin te plaatsen.
Groetend, Wim

Anoniem zei

Goedemorgen Clarien,
Naar aanleiding van je foto's heb ik een vraagje: de tweede foto met het vergiet: weet je de naam van het (on)kruid aan de linkerkant? Wij wonen al bijna 30 jaar in ons huidige huis met tuin, maar dit voorjaar heb ik voor het eerst ditzelfde plantje in onze tuin aangetroffen. Ik ben al op zoek geweest naar de naam, maar heb het tot nog toe niet kunnen vinden. Als ik naar je vergiet kijkt, denk ik dat je het kunt eten...?!
Alvast bedankt voor je antwoord.
Een trouwe volger van je leerzaam blog.

Anoniem zei

Volgens mij is dat zomerpostelein

Anoniem zei

Denk er ook aan om in één van de borders wat kleurige groente te zetten, die één geheel vormen met de rest. BV gekleurde snijbiet, rode kool en bietjes met een rood blad, passend in de rose/paarse border. Las al eens wat over permacultuur en zag ook de term prairietuinieren al eens voorbijkomen, MiekeR

Clarien Cornelisse zei

Ja het is postelein. Het komt bij ons ook spontaan op, in grote hoeveelheden. Eet het zolang er nog geen bloei is. Als het gaat bloeien wordt het bitter. der.

Het is 1 van de vroegste groentes!