Fantaseren.

on woensdag 18 april 2018
'Wat zit je toch lang te bloggen de laatste tijd,' zegt Paul.

Ja dat komt dus, ik heb het tekenen ontdekt. Foto's bewerken, ineens ontdek je dat. En hoe leuk dat is. En je kan van alles verbergen onder tekeningen. Bijvoorbeeld vuile nagels. 🙈

Vanmiddag had ik weer een paar uurtjes hulp, en we hebben eens rondgekeken op het terrein. Ons oog viel op de rand langs de paardenbak. Die ijzeren palen. Ze zijn dik en hoog en lelijk. Het lijkt wel alsof hier olifanten in de bak hebben rondgescharreld, in plaats van paarden ...Dus daar gingen we wat aan doen.

Weer een ronde bloemen zaaien. Dit keer de zonnebloemen. Er waren meerdere soorten (ook een deel van bloglezers gekregen, waarvoor dank! 😊🌼) maar we hebben vooral de Gigant gezaaid.

'Stel je es voor hoe dat eruit ziet,' zeiden we tegen elkaar, 'als die hele rand om de paardenbak vol staat met enorme zonnebloemen. Met bijtjes eraan bengelend, en vogels in het najaar ... '

Over bloemen fantaseren is bijna net zo leuk als ze echt zien.

De kratten met bakjes dompelen we in de sloot, volzuigen, in de zon zetten, en dan hup, weer een volgende bak. Net zolang tot alle zaden op zijn.

Het is nog vrij lastig hoor, tekenen met een muis.

Maar goed, zoiets?
En we zijn ook -eindelijk- met de kas bezig! En morgen krijg ik de hele dag een spit-maatje!

Het schiet lekker op allemaal!


🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼


5 reacties:

Willem zei

Wat houdt je tegen om bij iedere paal van de paardenbak een druif te poten en deze zo te geleiden dat je het hekwerk over een paar jaar vol druiventrossen hebt hangen. Lekker voor eigen gebruik en de merels en lijsters zullen je ook dankbaar zijn. Om een begin te maken kan ik je twee druivenstekken van zoete blauwe druiven doneren. 'k Heb van de week net geconstateerd dat de stekken die ik vorig jaar genomen heb, ondanks de strenge vorst, zeer goed de winter overleefd hebben en nu mooi uitlopen.
Die Ipomoea, bij mij sinds mijn kindertijd bekend als 'pispotjes', zijn snelle groeiers en hebben leuke bloemetjes, ook de neiging om te woekeren. Maar het lijkt me ook dat die leuke rossige varkentjes er tzt wel raad mee weten.
Wat mij ook wel leuk lijkt zijn geurende (wilde) klimrozen. Heb je ook meteen een kraal voor het kleinvee, waar ze beschermd kunnen overnachten als de wolf algemeen wordt in Nederland.

Marcel en Suzanne zei

Wat zal dat een zonnig gezicht worden,
die rand langs de paardenbak :-)
Ik verheug mij nu al met je mee!
Wat een geweldig leuk idee zeg...
Het idee dat die "Gigant" meters hoog kan worden :-)

Je zou er ook nog wat Oost-Indische kers omheen kunnen laten slingeren misschien?
Dit Kersje is ook altijd een lust voor het oog...
Daarmee hou je ook de Koolwitjes met hun smikkel-grage kroost((rupsen) uit de bedden van de moestuin verderop.
Die rupsen zijn namelijk dol op het groene blaadje.
Aan de andere kant groeit Oost-Indische kers weer als kool dus kan het Koolwitje lekker haar gang gaan met eitjes leggen :-)

En de bijen vinden de bloemetjes ook leuk.
Maar vergeet ook de vogeltjes niet;
die lusten wel pap van rupsjes.

Dan heb je bijen, bloemen, rupsen en vogeltjes aan de rand van de paardenbak.
Heerlijk hè die natuurlijke cirkeltjes rond breien :-)

Liefs uit Duitsland

Anoniem zei

Tekenen met de muis is misschien wel leuk, maar kijk wel uit. Het is fijne bewegingen die je spieren behoorlijk kan overbelasten. Uit ervaring weet ik dat als je dat te vaak of geregeld je snel rsi veroorzaakt. Lijkt me niet echt handig voor iemand die in de tuin werkt. Daarbij mag het leuk zijn, maar eigenlijk wel storend op de foto's. Want zeg nu zelf, waarom je smerige nagels verbergen terwijl iedereen die je blog leest weet dat smerige nagels er nu eenmaal bijhoren. Weest trots op je vuile nagels, je weet waarom ze smerig zijn.
Leuk idee zo zonnebloemenrand en wat Willem zegt, ook leuk met druiven én lekker. Zonnenbloempitjes en druiven eten of drinken, mmmhh... lekker.

Anoniem zei

Nah, het zijn fijne bewegingen en niet is. Ik ben net wakker.

Buitenleven zei

Ik zaai zonnebloemen eigenlijk gelijk in de volle grond. Langs een hekwerk van circa 20 meter. Ik zie dat het bij jou ook niet om een klein stukje gaat. De zonnebloemen zijn afgelopen jaar heel goed opgekomen. Ik had via internet een kilo zaden besteld.