Poepdruk.

on vrijdag 12 mei 2023



Selfies-met-Brit zijn altijd scheef. Want Brit wil dan ineens niet mooi naast mij zitten. Terwijl ze de rest van de dag mijn schaduw is. Waar ik ben is Brit. Ik ben de hele dag bezig, en Brit is constant over mij aan het waken. Wat vooral betekent dat ze loert op Verdachte Honden die langskomen en op Klierige Kraaien. 


Daar is zij druk mee. Brit en ik, allebei dus poepdruk. Maar voor een kort rondje bloggen ben ik toch echt even gaan zitten hoor.  


We hebben nog steeds pompoen. Best veel ook. En abracadabra .... ze zijn nog steeds  puntgaaf! Van die laatste pompoenen bewaar ik de zaden altijd. Die zaai ik dan uit, en zodoende krijgen we steeds langer bewaarbare pompoenen. 






En de pompoensoepjes zijn we ook nog lang niet zat. Wel een beetje variëren natuurlijk, zoals dit keer, met zoete doperwten en zoete mais uit de vriezer.





Vandaag heb ik de laatste berg houtsnippers weggewerkt. Het ging allemaal op het karton, rondom het pompoen- en zonnebloemvak. En nu ziet dat er mooier uit.


Ook kunnen houtsnippers wel wat helpen tegen slakken. Die willen daar niet overheen. Maar veel helpt het niet hoor .... want ze kruipen er soms doodleuk onderdoor. Die beesten zijn zó vindingrijk!





Ook zijn de laatste tomaten, pepers, paprika's, bonen en mais uitgeplant. De kas is nu vol, en hieronder zie je de buitenbak van tomaten en pepers. Het ziet er weer heel veelbelovend uit allemaal!


Voor slakken hoef je hier niet zo bang te zijn. Wel voor teveel regen en koud weer, en schimmels. Ja zo heb je overal wat. Maar meestal gaat het prima hoor! Wij hebben hier elk jaar flink tomaten gehad tot nu toe. Het zonnetje scheen weer lekker vandaag en we krijgen vast een DIJK van een zomertje!


🌞🌞🌞🌞🌞





Binnen zijn ook de nodige klusjes. Meel malen, brood bakken. Onze eigen schoonmaakmiddelen maken. Beetje poetsen. De beesten haren nog steeds zo enorm uit, dus bijna elke dag vegen of stofzuigen. 


Ook nu met de ramen weer open, en de horren nog niet ervoor, komen allerlei beestjes es bij ons binnen kijken. Ik heb al zeker vijf meikevers naar buiten gebracht. Je ziet hieronder eentje op de buitenlamp, waar ik ze dan op zet. Daar kunnen ze makkelijk vanaf 'opstarten'. 


Het zijn nogal trage vliegers met een wat moeilijke start. Maar wel mooie beesten!









En dan nog alle afspraken buitenshuis. Voor Prachtlint. Van de week was ik bij een bestuurslid van Wij Duurzaam Staphorst. Dat is een coöperatie die zich bezighoudt met grote projecten, zoals windmolenparken, zonne-energie, biogas, en dat soort dingen.


Dus ik dacht, laten we maar eens kennismaken. Er is hier in de buurt net een windmolenpark geplaatst, en er moet dan aan natuurcompensatie gedaan worden. Wat er aan natuur is verdwenen, moet worden gecompenseerd. En dat is nou echt iets voor Prachtlint, om daarover mee na te denken. 


Het was een prettig gesprek, enne ... wordt vervolgd! Weer een nieuwe natuurparel in het vooruitzicht! Echt fijn om zo steeds met weer andere partijen samen te werken aan méér natuur in onze omgeving. Het is echt heel inspirerend. Maar het kost ook wel veel tijd allemaal, dat wel.


Nou, Brit wil nog steeds niet mooi naast mij zitten. Maar hoeft ook niet. Want ik ben toch door m'n stof heen, en we gaan eruit. 




 

Tot gauw weer ... en geniet van het heerlijke voorjaarsweer de komende dagen! 

0 reacties: