Kalm.

on zaterdag 31 december 2022

 














In de gutsende regen reden we over de A28 vanmiddag, richting het noorden. Allemachtig wat een water kwam er omlaag. Paul moest goed het stuur vasthouden om niet te aquaplannen, de weg leek wel een rivier. 


Al die triljarden druppels verdwijnen in de aarde en vullen de ondergrondse reserves aan met kristalhelder schoon water. Een mooie water-oogst op deze laatste dag van het jaar! 


Mijn moeder werd vandaag 82 en we waren met de hele familie present. Na een flinke dip in haar gezondheid vorige maand, lijkt het nu wat beter te gaan. Het maakt zo'n verjaardag met alle familie bij elkaar extra waardevol.





En nu zijn we weer thuis. Ik liep daarnet een rondje met Brit om het weiland. De wolken zeilden in wilde vaart voorbij, en de lucht werd helemaal helder en schoon geblazen. En terwijl overal geknal klonk en aan de horizon alle kleuren van de regenboog omhoog spoten, stonden héél ver daar boven de sterren rustig te fonkelen. Zoals ze al eeuwig doen in het oneindige heelal. 


En ze kijken kalmpjes toe, hoe op die mooie blauwgroene planeet Aarde jaar na jaar verstrijkt. Een jong planeetje is het nog, pas een paar miljard jaar oud. Maar een gedoe op die planeet joh, als er dan weer een jaar om is .... 


.... Tja. Er zal best wel eens om ons geglimlacht worden, vanuit de kosmos. Denk je ook niet? Maar dat neemt niet weg dat voor ons mensen een jaarwisseling toch een hele gebeurtenis is. En ik wens jullie in elk geval allemaal een mooi en blij en gezond nieuw jaar toe! 


✨✨✨✨✨




0 reacties: