Simpel.

on vrijdag 23 december 2022





Deze week was het weer raak. Grote machines waren in de waterberging bezig met groot onderhoud. 


Dat moet natuurlijk. Die waterbergingen zijn bedoeld om er water in op te bergen. En dus géén bomen. Maar ja die arme boompjes die daar alvast waren gaan groeien, werden dus zonder pardon opgetild en als achteloze proppen op een grote hoop gegooid.


Nou, Brit en ik erheen natuurlijk. Tarataraaaa. Wij spogen ons in de handen en in de poten, en begonnen een red-de-bomen-actie. Met de takkenschaar knipte ik zoveel mogelijk boomkluiten los uit de modderbergen, en hier en daar konden we een boom uit de hoop losmaken, die nog min of meer intact was.






Een stuk of tien bomen kregen we te pakken. De rest zat té vast.


Een paar van die bomen zijn inmiddels ook alweer geplant. Ze stonden te trillen van blijdschap! Ze hadden de hoop allang opgegeven natuurlijk, om te mogen leven. 


En nu ineens, tóch nog een doorstart!





Je weet natuurlijk niet of ze het gaan redden. De boompjes hebben allemaal een flinke knauw gehad van de bulldozer. Maar ja, wie niet waagt die niet wint.


En nog een andere winterklus. En dat was, om het pad in de bessentuin weer tevoorschijn te toveren. 


Pad? Zie jij een pad?







En ja hoor. Daar is het pad ook weer. Welkom terug!


En zo was er nog één en ander. Maar alles ging mooi rustig aan. Niks heeft haast. Komt het niet vandaag af dan wel morgen. Of anders volgend jaar.


En dat volgende jaar, daar heb ik alvast weer een agenda voor gemaakt. Maar ook dat ging heel easy peasy dit keer. Niks geen ingewikkeld gedoe. Ik had nog een oud notitieboekje liggen, met 100 blanco pagina's. Perfect dus voor een agenda.


Plaatje erop geplakt ... en toen was het al af. Vorig jaar was het een hele klus, toen was het deze ...





.... en voor 2023 wordt het dus gewoon deze ....





Zo simpel als wat. Hee en misschien is dat meteen wel een heel goed thema voor 2023. Alles vooral heel simpel houden. 


Editha is daar vast wel voor te porren. We sloten vanmiddag de week weer af met ons wekelijkse koffie- en thee uurtje. Bijkletsen. Hoe was jou week en hoe was jou week. En ik kreeg een heerlijke zelfgemaakte mini-stol. En ze liet me haar laatste project zien. Werken met .... mos


Op een kindermanteltje heeft ze met ragfijne steekjes allerlei mos soorten genaaid. Die mos is  verzameld, gedroogd, gewoon op de verwarming, en is dan sterk genoeg om als materiaal te worden gebruikt. En niet alleen sterk maar ook supermooi!






 

Prachtig wat de natuur allemaal te bieden heeft, ook voor de creatieve geesten onder ons!



0 reacties: