Kever-eitjes-ommeletjes.

on zaterdag 5 juni 2021

 






Na al die drukte van de laatste dagen is er nu tijd voor klein werk. In alle hoeken en gaten liggen on-affe klussen. Kleine projecten, niet zo belangrijk, en daarom bleven ze liggen. 


Er staan nog tientallen bakjes met voor gezaaide bloemen. Vandaag kwam buurmeisje E. mij helpen en hebben we die bakjes met z'n tweeën verspeend. Ondertussen bespraken we belangrijke zaken. Zoals, dat onze kat Billie zo op hun vorige lijkt, die helaas een paar maanden geleden werd overreden. Maar gelukkig komt er een nieuwe kitten.





En dat haar vriendin een moestuintje heeft in de tuin van opa. Wat een leuk idee! Om als opa en oma je kleinkind een stukje van je moestuin te geven. Dan kan je altijd lekker met ze naar buiten. En kunnen ze thuis voorzaaien enzo. En tussendoor hou je het zelf wat bij natuurlijk. Het moet wel een 'makkelijke moestuin' zijn voor kinderen en vooral een succesvolle. Dan krijgen ze de smaak te pakken! 


Dus als je óók kleinkinderen hebt en een moestuin? Misschien een idee?


Vanmiddag was ik nog bij de bijen. Het gaat goed met mijn zwerm. Ze hebben al een heleboel aangebouwd, aan de raten. In één van de kasten van Jan D. zat een mierennest. Gewoon, onder het deksel. Toen ik het deksel eraf haalde renden alle mieren heen en weer met poppen (eitjes) in hun bek. Redden wat er te redden valt!! Best sneu. 






Volgens Jan gebeurt dat vaker. De mieren snoepen mee van de zoetigheid, in zo'n bijenkast. Ze doen verder weinig kwaad. Maar ze moesten daar toch weg, want ze zaten in de weg. En hij veegde de hele kolonie in het gras. Daar kunnen ze een nieuw nest maken.


En verder was het gewoon een zaterdag. Rommelen. Zoals bendes opgekweekte struikjes uitplanten, rondom het hele weiland. Ik zag dat er op het weiland een geweldige bloemenpracht staat. Maar ik had helaas mijn mobiel niet bij me. Ik zal je het volgende week laten zien.


Daarnet heb ik wat door afgelopen jaren gekeken, en het viel me op dat de natuur toen, rond 5 juni, al veel verder was. Ik maakte al vlierbloesemsiroop, er waren al heel veel aardbeien, en flink wat goudsbloem ook, voor in de shampoo voor Poek.


Nu is dat er allemaal nog niet!












Oja, maar deze, hier onder, die hebben we al wel! Haha die trekt zich niks aan van een koud voorjaar. Op hem kun je rekenen, hij is er altijd! 😄🙈


Eitje na eitje legt hij op de aardappelplanten. Je kunt het hem (of haar) niet kwalijk nemen, want hij/zij wil zich alleen maar voortplanten. Net als iedereen.





Maar niet op mijn piepers! Dus dat was het laatste werk vandaag. Kevers vangen en de eitjes platdrukken tot kever-eitjes-ommeletjes.


Fijn weekend!

😊



5 reacties:

Wendy zei

Tja, wat mot dat mot :-) Prettig weekend, Wendy

Marietje zei

Mijn 4-jarige kleinzoon heeft met mijn man zijn eigen moestuinbak in elkaar geknutseld. Geweldig vond hij dat. Daarna heeft hij hem zelf gevuld met aarde en ik heb er aardbeiplantjes en peultjes en bloemetjes in gezet. Radijsjes wilde hij er niet in want dat is toch voor konijnen😂. Inmiddels staan er nog wat andere groenten bij en hij geeft het water als het nodig is. En voor zijn moeder heeft hij al een bosje bloemen kunnen plukken. Als hij hier is gaat hij altijd kijken wat er nog meer groeit in de tuin. Dus we proberen hem de liefde voor de natuur wel mee te geven.
Groet
Annemarie

Lies zei

Toch blijf je bezig, Clarien...
De aardbeitjes hebben hier nog enkele dagen nodig. Ze staan groen-roze.
Dat kevertje is wel mooi om te fotograferen, maar je zag 'm liever niet...
Lie(f)s.

RiaN, Adriaantje zei

Nou ik was echt nieuwsgierig naar de omeletjes....je hield de spanning er wel in zeg.
Nooit van gehoord van mieren in de bijenkast, maar eigenlijk wel logisch.
Dag-hoor.

Mrs.Lavender zei

Mijn kleindochter van acht jaar helpt ook in de moestuin. Maar dat zeg ik verkeerd, ik help haar in de moestuin.
Ik krijg de opdrachten: Oma, je moet NU!!! water gaan geven aan de tomaten.
Ze regelt het zaaien en planten en wanneer we dat doen, maar dat wordt wel gepland om haar speel en sportafspraken.
Wat smaak betreft is ze ook uitgesproken, haar pluksla van de Albert Heyn moestuintjes is veel lekkerder dan mijn pluksla.
Ze geeft ook rondleidingen voor belangstellende klasgenoten en familieleden.
Ik laat het maar over me komen en geniet ervan want uit ervaring weet ik dat haar belangstelling over een paar af zal nemen en haar aandacht zal gaan naar heel veel andere dingen.
Maar de basis is gelegd en wie weet zal ze later hier veel plezier aan hebben