Spiegelen.

on zaterdag 12 september 2020





Bij het vakken vullen in de supermarkt is het 'spiegelen' heel belangrijk. Het betekent dat je de producten in de schappen naar voren schuift en netjes op een rij zet, zodat het lijkt alsof het schap helemaal gevuld is. En zodat wat als eerste op moet, de oudste producten dus, vóóraan staan.


Want een goed gevuld schap, dat nodigt uit tot kopen! 😊 Er is veel veel veel ... dus ... kopen kopen!


Haha .... marketing doet zoveel! Zelf doe ik hier op de tuin en in mijn 'schappen' óók aan marketing. Zodat het er mooi uitziet. En véél lijkt! Het is een soort van schouderklop voor jezelf. 


Ook doe ik aan 'spiegelen'. De aardappelkisten in de koelcel staan netjes gestapeld. De nét geoogste aardappels gaan onderop, dat zijn de late soorten. Die kunnen wel bewaard tot april of mei. En de vroegste soorten staan bovenop, die eten we als eerste.






Maar je hebt niet alles in de hand.


Soms valt er helemaal niks te spiegelen. Neem de zonnebloemen, waarvan ik zo had gehoopt dat we dit jaar onze eigen olie konden persen. Maar ik ben steeds te laat. De vogels eten alles op, zodra ze rijp zijn. 


En als ik de bloemen dan een beetje éérder oogst, dan zijn de zaden nog niet goed. Dan zit er nog helemaal geen olie in.







Een paar bloemen die netjes achter een vitrage gordijn hangen, die zijn wel afgerijpt. Maar het is zo weinig. Ik denk dat het gewoon kippenvoer wordt, voor de winter. Oók belangrijk.


En dan deze winter maar wat mutsen van vitrage maken, die volgend jaar over de bloemen kunnen.


🌼🌼🌼🌼🌼



Ook hadden we vandaag deel 3 van mijn verjaardag. De laatste 'portie' familie kwam langs. Bob en Merel. En familie, vooral je eigen kinderen, dat is ook altijd een soort van 'spiegelen'. 






In je kinderen zie je jezelf terug. Al onze kinderen, met hun belevenissen en hun verhalen en hoe ze hun leven inrichten en keuzes maken .... och .... het is alsof je weer vijventwintig jaar terug bent in de tijd ...


.... je ziet jezelf terug ..... uit de tijd dat we zélf aan een nieuwe baan begonnen ... en in het weekend bij  onze ouders langs gingen .... en onze keuzes maakten. Het is zo boeiend om nu die volgende generatie te zien. Hoe ze alles doen. Hoe ze zich redden in de wereld. Ondanks soms tegenslag en alle Corona gedoe.


Gewoon, vol enthousiasme en vol energie. 






 


Ik wens je een heel fijn weekend! Tot gauw!


🙋🙋



5 reacties:

Lies zei

Toch een weelde, Clarien, die patatten!
Zonnebloemen met mutsjes, 'k zie het zo voor me...!
Kinderen..., ook vol 'Moesker's moestuin'...
Lie(f)s.

Barbara zei

Zooo mooi weer, deze blog ♥

Hilde zei

Prachtige laatste foto!
Haha, ik dacht bij de bessen struiken ook; ach, dat loopt wel los, bij de aardbeien heb ik ook weinig vogel vraat.

Dat hebben we geweten! Alleen de witte aalbessen konden we oogsten.
Volgend jaar toch maar met netten werken.

Je brengt me wel op een idee. Misschien is er via tweedehands kant/sluiers/klamboes wel een vrolijk alternatief te knutselen voor de lelijke plastic netten.

Emmie zei

Oude granen, nieuw brood nieuw boek iets voor jou?

Clarien zei

Dank jullie wel weervoor de leuke enthousiaste reacties :)))

... enne Emmie dat is zeker een boek voor mij! Ik hou het in de gaten! :)