Staphorster jaarmarkt.

on dinsdag 16 april 2019


Ach ja hoe gaat dat op zo'n markt? Je denkt pas aan foto's als de dag alweer bijna om is en de grootste drukte voorbij.

De veertig tasjes van de moeder van Ankie gingen als warme broodjes weg.  In elke tas ging een pakje bloemenzaad, en een Scharrelaar. Dat is het krantje van onze vereniging.

En 't shirts zijn verkocht, en nestkastjes, en Jan heeft ook nog wat nieuwe leden gemaakt! Echt mooi!Na zo'n dag lig je wel op apegapen. Ik zat echt letterlijk te gapen. Ondanks de vele thermosflessen koffie die we hadden meegenomen.

Wat ook altijd leuk is op zo'n markt zijn de spontane buren. Eén mevrouw kwam al meteen 's ochtends vroeg langs om te vragen hoe wij aan koffie kwamen. Ik ben later nog bij hun een jurk wezen passen. Voor de grap.

Nee, niet die gele, hoewel die ook heel leuk is. Nou, dag hoor, overburen. We zullen elkaar wel nooit meer terug zien. Het heeft wel iets van een camping, zo'n markt.

En dan, 's avonds, weer op een stoel zitten. Wat een topding is het toch, zo'n stoel.

Het eten was snel en makkelijk, en nog steeds uit de voorraad. In het broodmandje lagen nog wat aardappels. Nou, dat is een begin. Die snijden we in repen, om te bakken.

En van een ui, biet, appel, stukje blauwe kaas en wat dressing maken we een snelle salade.


Géén mayonaise bij de aardappels. Teveel werk.

Gewoon, wat yoghurt met een schepje mosterd. En wat rode peper en dille eroverheen gestrooid.Brit en ik checken 's avonds de dieren.

Elke avond tel ik de kippen na. Ze hebben zo hun vaste plekjes. De kuikens kun je niet tellen want die zitten verstopt onder de moeders. Die moet je maar gokken.Wuik is nog steeds de nanny. Ik vind het wonderbaarlijk!

En in het koeienstalletje vond ik ook nog twee hennetjes. Helemaal verstopt achter het hooi, zitten ze stiekem te broeden!

Nou ja we hebben net wat kippen en hanen weggegeven, dus er mag wel weer wat bij. Binnenkort komt er weer iemand wat kipjes halen. Zo blijft het mooi in evenwicht.

Zo'n markt, dat moet je niet elke dag doen. Ik rol om. En morgen weer volop drukte op de tuin.

Teruste!

😴😴😴3 reacties:

Lies zei

't Was toch een fijne dag ! Je maakte heel veel mensen gelukkig !
Slaap lekker, Clarien.
Lie(f)s.

Doodongewoon zei

Wat is het toch leuk, zo'n fotoverslag van je dag! De markt klinkt als een geslaagde dag voor de natuurvereniging! En je zoektocht naar de kipjes en wuik, ik geniet ervan Clarien! Oh ja en dat een stoel een topding is,dat blijft me voorlopig ook bij, hahaha!

Wieneke zei

Geweldige promotie met dat zaad! Ik heb zelf vorige week wilde bloemen gezaaid in mijn tuin. Het zgn. Tubinger mengsel. Dat is speciaal uitgezocht voor bijen en vlinders. Ben heel benieuwd wat het gaat worden. Dat gele jurkje is wel een snoepie, hoor. :-)