Krijgen.

on woensdag 3 april 2019
Zaterdag kwam er een echtpaar het erf op fietsen. Met volle fietstassen. Daar kwamen twee grote zakken uit, en die zakken waren tot de rand toe gevuld met ......


..... ze waren tot de rand toe gevuld met tasjes!

Stuk voor stuk prachtige tassen, heel sterk en heel netjes gemaakt, en zorgvuldig afgewerkt. Tot en met de tunnel waar de koordjes doorheen moeten. Zelf raffel ik dat altijd af met een los draadje hier en daar. Maar niet deze mevrouw! 

Al die tasjes, allemaal perfect.  ..... wat een werk!


Een tijd geleden kreeg ik van Corrie een paar dozen vol met stoffen.

Corrie krijgt die weer van een bekende, die een zaak heeft in kindergordijnstoffen. Er blijven bij het knippen van gordijnen vaak stukjes over. Toen die kennis hoorde, dat wij tassen maken voor goeie doelen, kreeg Corrie stapels met mooie lappen van hem.

En Corrie gaf ze dus aan mij.

Later vroeg Ankie, of ik nog tasjes nodig had, want haar moeder kan goed naaien en wilde ons wel helpen. Ankie kreeg toen van mij zo'n doos kleurige lappen ...... en nu krijg ik dit terug!!


Wat we ermee gaan doen?

Och, zoveel. Zo staan we op 16 april op de jaarmarkt in Staphorst, met de natuurbeschermings vereniging. Daar gaan we wat van deze tasjes uitdelen, met zakjes bloemenzaad erin. Voor kinderen. Zodat ze gaan zaaien. En dan natuurlijk onmiddellijk grote natuurfans worden! 😊

Ook willen we tasjes uitdelen op scholen waar we lesgeven. Ook met zaden erin. En van zus Marjan kreeg ik ook al een verzoek om tasjes, voor de leden van Quiet. Je weet wel, die organisatie die zich bezighoudt met armoedebestrijding.
Echt top! En dat kan dus allemaal via de kindergordijnverkoper en via Corrie en via Ankie en via haar ouders en dan weer via ons.

Enne .... als je óók zo'n tasje wil, dan moet je langskomen op de markt, de 16e. En liefst ook lid worden natuurlijk. Het is maar een tientje per jaar en we doen vreselijk leuke en nuttige dingen!

En dan nog even wat plaatjes van de boerderij.
En kijk, het bankje van Paul. Waar hij vaak zit, achterop het weiland. Het is kapot.

Ik heb het vandaag vervangen. Wat we met die oude doen? Op de paasbult van Henk? Och, nee, eerst maar mee terug. Misschien kunnen we er nog iets mee. Of de koeien.

En gisteravond én vanavond waren we ook met hout bezig. Er waren twee bomen gekapt en wij mochten het hout hebben. De afspraak was dat we dan ook alles zouden meenemen. Ook alle takken.

En dat ligt nu bij ons achter.


Erg fijn weer, al dat hout.

Wat je hierboven ziet, dat was gisteren. Vandaag kwam er nog een kar vol takken bij. Takken, daar zit men vaak mee verlegen. Veel takken uit de buurt eindigen in onze paardenbak. Want ik wil ze best wel hebben.

Eéns per jaar huren we dan een versnipperaar en dan is er weer een enorme bult snippers.

Waar je weer héél veel mee kan doen. Zoals, compost van maken.


6 reacties:

Lies zei

*S*c*h*i*t*t*e*r*e*n*d*, Clarien , wat een 'rijtje' mensen kan doen !
Lie(f)s.

Ton zei

Hoi Clarien, Het universum zorgt ervoor dat de positieve energie die jij uitzendt gematerialiseerd weer bij je terugkomt. De tassen zijn prachtig en op de te versnipperen takken ben ik heimelijk een beetje jaloers. Met groeten Ton

Anoniem zei

Koeien schijnen ook gek op takken te zijn! Wat een prachtige tassen!

Anoniem zei

Wat leuk om te lezen Clarien! Zo'n lieve Staphorstermevrouw die die tasjes maakte. Ik stuur dit bericht door aan de "gordijnenman". Liefs, Corrie

Clarien zei

Dankjewel Corrie, dat hoopte ik al. Voor hem ook leuk om te zien wat er zoal met die stoffen gebeurt.

(oja en Ankie's ouders komen uit Rouveen :)

(haha Ton, jij hebt je containers! :)

Jacomine zei

Prachtige tasjes! Wat een werk zit daarin. Mooie dingen maak je mee hoor.