Een bak in een bak.

on zondag 5 januari 2014
Mooi weer vandaag. Een goeie tuindag!

We waren bezig met die bak......Gemaakt van ramen uit een container, oude flagstones die we hier onder het onkruid vandaan haalden, en stukken hout en stukken steen om de randen passend te krijgen.

Oja.... en de bak was veel te diep. Per ongeluk veel te ver uitgegraven. Waardoor er aarde omheen gestort moest worden. Goeie vruchtbare aarde..... zonde van die aarde ....

Daarom....  maken we er nog een tweede bak omheen! Zodat die aarde toch gebruikt wordt. En ook omdat dit eigenlijk een hele mooie zonnige plek is op de tuin. Mooi op het zuidwesten. Wat hier gekweekt gaat worden? Zien we later wel. Misschien een bed zonnebloemen?

Okee, dus het wordt een bak OM een bak.
Al snel zijn de flagstones op. Dan maar verder met het laatste restant van de dakpannen... dat zijn er ook niet veel meer...Uiteindelijk wordt het een bak, gemaakt van alle restjes die er nog liggen. Als de dakpannen ook op zijn, sluiten we de bak af met een plank. Het verdient allemaal geen schoonheidsprijs.... maar het is een bak. En dat betekent... weer meer plaats voor groente deze zomer! :)


En die groente... die maakt het echt geen bal uit, dat ze in een beetje een lelijke bak gaat groeien. Als de aarde maar goed is. Als er maar een zonnetje is... af en toe een spatje regen. Beetje mest, beetje wormen.

Na het opvullen met aarde (en wat mest en blad) ziet het er zo uit:

voorkant
achterkant
zijkant
Paul zaagt ondertussen de hoop snoeihout in stukken. Dat gaat volgend jaar in de kachel. 


Langzamerhand verdwijnt het zonnetje achter schapewolken. Het is een mooi gezicht hoe die wolken laagje voor laagje ontstaan. Het lijkt wel slagroom.... 

Wat zegt dat over het weer? Buienradar zegt dat het weer omslaat. Motregen morgen... de hele dag. Wel zacht, 12 graden. 


Dan gaan wij ook maar naar huis. Een deel van het hout gaat alvast mee.


Morgen maak ik dan wel weer een lijstje, want er moet nog heel wat gebeuren deze winter. De paden zijn nog niet af. De compost moet omgekeerd worden. Er moet ook nog een kas komen. 

En over een dikke maand.... kunnen we al met voorzaaien beginnen! 

1 reacties:

Elisa Meuwese zei

Eigen hout, een hout kachel. Oh wat lijkt me dat fijn!