De he-le dag graven.....

on zondag 12 januari 2014


Dit is de plek waar de nieuwe kas gaat komen. Ik heb gisteren de bovenste laag afgegraven. Dat zat vol met onkruid en wortelstokken.

Vanochtend was de grond hier bevroren. Gelukkig gisteren het plastic weer op de tunnel gedaan, zodat het bij de spinazie boven het vriespunt is gebleven!Vandaag dus verder met afgraven, laag twee. De reden dat ik zoveel zand afvoer, is omdat er zoveel rommel in zit (steengruis, kweekwortels) EN omdat ik dat zand goed kan gebruiken!
Een deel van de tuin moet namelijk worden opgehoogd. Maar ook moet het pad worden afgemaakt. Het laatste stuk, rechts langs de bedden.

Eerst moeten daar nog een paar bulten weggegraven...


Ik weet niet of het te zien is? Dat stuk in de schaduw, daar is het pad heel smal. Daar kan je moeilijk de bocht nemen met de kruiwagen. Dus dat spitten we weg, totdat het pad breder is.

Dan worteldoek erop, en vervolgens een stuk of vijftien kruiwagens met zand er op. Uitharken, klaar!Daarmee is het werkpad AF! Langs de vier zijden van de groentetuin loopt nu een mooi breed pad, gemaakt van zand uit de vijver kuil en de kas kuil. En verder van snoeiafval (houtsnippers) en wat worteldoek! Mooi hergebruik!

Jammer dat er vandaag geen snippers meer bijkomen. De hakselaar weigert dienst! Iemand wel es een Bosch hakselaar ge-reset? Ons lukt het niet. Ook niet nadat alle houtvezels er zijn uitgepeuterd!


Nog even terug naar de plek waar de kas komt. De tweede laag is voor twee-derde afgegraven. Dit moet nog afgemaakt. En dan moet de bodem weer worden opgebouwd. Dat staat dus in elk geval op het programma voor komende week.

En dan........... als het goed is komt deze week de nieuwe kas! Ik kan niet wachten!!

0 reacties: