Juf aan het woord.

on woensdag 27 september 2017




Pilates .... daar kun je veel mee.

Rechtzetten wat krom is, sterk maken wat zwak is, soepel maken wat vast zit, gewrichten weer mooi in hun kapsels laten bewegen, in plaats van piepend en krakend.





Je krijgt het alleen ....... niet kado.

Sorry, ik kan er ook niks aan doen, maar voor een soepel en sterk lijf, als je niet meer piepjong bent, moet je echt aan de bak. Bewegen. Oefeningen doen. Getsie? Nee hoor.

Want het goeie nieuws: Pilates is leuk! 😊🎉


Afbeeldingsresultaat voor pilates voor ouderen




Het belangrijkste deel in de Pilates lessen is het Powerhouse. Dat zijn de spieren aan de binnenkant van je romp, die je rechtop houden en die de basis vormen van alle bewegingen.

Het Powerhouse .... dat is een soort vierkante 'doos' van spieren. Die doos zit in het centrum van je lichaam. Hij bestaat uit vier spiergroepen.

Grofweg gezegd, bestaat het uit je buikspieren en je rugspieren aan voor- en achterkant, aan de onderkant je bekkenbodem, en aan de bovenkant je middenrif.

Met die spieren ben je dus vooral aan het trainen.






De afgelopen weken mocht ik, wegens ziekte van de vaste instructeur, les geven aan een groepje personen die niet met de gewone Pilates les mee konden doen. Ze konden wel meedoen op een stoel.

Dus ... moesten de oefeningen worden aangepast. Pilates op een stoel. Dat was voor mij nieuw en voor de dames ook.

En nu is de vaste instructeur weer beter, en die komt volgende week de lessen weer overnemen. Dus voor mij houdt het op. Maar ik wilde toch nog iets met die les en met al die aangepaste oefeningen gaan doen. 

Nou, dan deel ik ze gewoon hier!



 Gerelateerde afbeelding
Afbeeldingsresultaat voor pilates voor ouderen


Hoe dat precies moet weet ik nog niet.

Tekeningetjes? Foto's? Een proefmodel zoeken? (iemand interesse misschien? :D:D)








Je zult het wel weer zien.

Vanaf volgende week, ofzo ..


5 reacties:

Wieneke zei

Ach, als alle mensen toch eens wisten hoe goed Pilates is. Ongelooflijk, dat ik inmiddels al aan drie huisartsen het begrip Pilates moest uitleggen. Ze hadden er gewoon nog nooit van gehoord. Niet te begrijpen, toch? Ik heb zelf al meer dan 11 jaar heel veel baat bij de oefeningen, ga elke week naar de studio om te leren en ik ga er beslist mee door tot ik het echt niet meer kan. Ik hoop dan toch wel 102 te zijn :-) Leuk dat jij hier het een en ander laat zien.

Zem zei

Interessant!
Heupen, knieën, onderrug, schouders: de genoemde onderdelen gaan steeds meer protesteren bij het tuinieren. Als je in de de buurt woonde kwam ik op cursus.
Een tip bij het aanschouwelijk maken van de oefeningen: leg het uit voor echte Dummies, en dat is meest via foto's denk ik :-)
Ben benieuwd!
Hartelijke groet, Zem.

Barbara zei

Prachtig die ronde kruidentuin! Ik wil best proefmodel zijn hoor :)

Clarien zei

Geweldig, je bent geboekt! Snel afspreken?

ps dat was de oude kruidenspiraal in Bussum. Op zijn plek staat nu een trampoline ... jaja life goes on ..

Barbara zei

Ja weet ik nog, jullie voortuin in Bussum.
Pilates voor Dummies, superleuk! Ga ik heel veel van leren:)
Ik bel je dit weekend.