Uitslag?

on vrijdag 6 november 2020





 




Een bloedstollende week is het, met allerlei uitslagen. En beslissingen. En keuzemomenten. 

De verkiezingen in de US natuurlijk. Daar zeg ik niks over hoor. Want dit is géén politiek blog. Nou ja, alleen kan je je afvragen hoe het kan dat een half land stemt op een president die aankondigt dat als hij niet wint .... dat de uitslag dan dus corrupt is en hij die gaat aanvechten. Het lijkt wel een slechte film. En hij zet zijn supporters dan aan om geweld te gebruiken en om de democratie om zeep te helpen. Hoe kan een half land op zo'n ….. #@%&%$# ..... stemmen?? 

Naja. Genoeg politiek. Ik wilde je niet misselijk maken! 😊

Nee, dan onze eigen mini-uitslag, waar we van de week op zaten te wachten. Namelijk de uitslag van dochterlief Lieke. Die afgelopen zondag bij ons was. En ik had haar zólang niet gezien dat we spontaan even stevig knuffelden. En dan appt ze dinsdag ... mam ... ik heb keelpijn. 

Oeps. 

Ik heb toen meteen maar al mijn afspraken afgezegd. 

Maar het was loos alarm, na twee dagen kwam haar uitslag van de corona test en die was negatief, en zo kon ik vanochtend op de valreep gelukkig langs bij mijn moeder. En die had nét de dominee op bezoek. Wat een erg leuk gesprek werd, met ons drieen, over onszelf, maar ook, over een dominee in corona tijd. Dan moet je heel anders werken, met zo'n halflege kerk, en dan ook nog niet mogen zingen. 

Mijn moeder ziet altijd overal meteen de humor van, zoals .. dat je dan niet mag zingen, maar wel neurien, of binnensmonds zingen. Dat is dus zingen met je mond dicht. Wat we prompt met z'n drieën even gingen proberen ..... en toen de slappe lach kregen. Want, nou ja, probeer het maar eens! 😄😄 

Jaja, uitslag na uitslag. En ook nog andere moeilijke momenten waren er deze week. Ik kreeg er zelf ook uitslag van, om mijn mond, van al die stress. Van die rooie vlekken. Die heb ik voor het laatst gehad toen ik eindexamen deed, ook van de spanning.

En wat doe je dan? Als er veel spanning is in je leven en om je heen? Wat doen jullie dan? Ik ga dan ... naar buiten. Aan het werk. Gewoon, zoals altijd. Dat leidt mijn gedachten af. Werken met mijn handen geeft rust in mijn hoofd. 








Wat je hier ziet is een nieuw project. 

Drie jaar geleden hebben we een klein deel van het weiland terugggeven aan de natuur. Daar zijn wat bomen geplant en dat werd 'wildernis'. Deze week …. volgde deel twee.

Wéér achthonderd vierkante meter weiland heb ik afgezet, wat mag verwilderen. Waar de natuur weer de baas mag spelen, en mag bepalen wat er gaat groeien.

Nou ja, natuurlijk bemoei ik me er wel een klein beetje mee, en ga er nog wat vruchtenbomen in zetten en notenbomen en vlier en duindoorn en wilde appel, enzo. Maar dan, als dat gedaan is, dan doe ik er niks meer aan. Niet snoeien … niet mee bemoeien. De dieren en de planten zijn hier vanaf dan de baas!!






En wat verder?

De kruidenbakken zijn uit de paardenbak opgehaald. We hebben er de hele zomer onze kruiden uit geoogst, maar nu gaan die bakken weg en morgen mogen Bella en Bonnie in die paardenbak, om als twee efficiënte grasmaaiers alles helemaal leeg te maaien en tegelijk alles te bemesten. 

Zó handig, koeien!

🐄🐄













En zo komt ook deze spannende nog-steeds-géén-uitslag-dag ten einde. Met bij de gebakken aardappels vanavond heerlijke appelmoes, die ik steeds van mijn moeder mee krijg, van de appels uit haar tuin.

Zedeling. Hm ….. dat moet wel een oud appel-ras zijn, want in diezelfde appelboom klom mijn vader al als kleine jongen.  






Uit het raam zie ik dat de stallichten branden, bij de overburen. Buurman is bij de koeien. Ik zie hem lopen in de stal.

En terwijl ik daarvan een foto maak ziet Bekkie haar kans schoon om mijn bord af te likken. Foei poes!! 





 

Nou, tot morgen dan maar. Met een nieuwe president die hopelijk weer rust kan brengen in zijn eigen land en in de rest van de wereld.

😊🙏


13 reacties:

Anoniem zei

Mongool is niet zo'n prettig woord om te gebruiken...... Had je nou niets anders kunnen verzinnen om je ongenoegen te uiten?

Clarien zei

Oja dat spoot er zo spontaan uit. Maar het is al aangepast! :))

Lies zei

Oehhh..., Lieke, 'k begon al op m'n onderlip te bijten, Clarien...
Genietmomentje met je moeder en de dominee.
Hier uitslag van het natte mondkapje (koude lucht!). Hopelijk is 't reeds beter met jou! Handen in de aarde doet inderdaad wonderen.
Bella en Bonnie mogen de bak winterklaar maken...
En foto's (bijna) zonder woorden vertellen ook veel...
Lie(f)s.

Clarien zei

Ja hoor Lies ik ben gelukkig niet ziek geweest. En joh ... mondkap uitslag .... met die kou en soms urenlang zo'n ding op ... misschien is het dat wel!

Le Cadeau zei

Ik zit hier ook heel erg in spanning over de USA.
Niet goed voor mijn hart, en hopelijk ook niet voor het hart van een bepaalde &%$#@ !

Jouw blog is zo inspirerend en kalmerend, dank je wel daarvoor !
En de rogge, staat hier klaar om gezaaid te worden, dankzij jou.

Wendy zei

Zit ook al dagen in spanning. Kon het 4 jaar geleden niet geloven! Hoe kan zo iemand nu zo een belangrijke functie krijgen. Zoveel kapot gemaakt. Niet nog eens vier jaar, nee toch.
Ga zo lekker naar zee. De golven zijn zo rustgevend, die laten zich nergens door imponeren. Even luchten en zien wat echt belangrijk is: de mooie natuur om ons heen.
Prettig weekend!

Petra1945 zei

Die hadden wij ook in onze (Groningse) boomgaard... Voor zover ik weet is "Zedeling" de alledaagse naam voor Bramley's Seedling.

Anoniem zei

Bij ons ook spannende tijden. Medische problemen in ons gezin. Het laat je weer eens beseffen dat niets zo belangrijk is als gezondheid. Bezig zijn is altijd goed, leidt af en geeft wat ontspanning.






Anoniem zei

Gelukkig niet ziek ,daar ben je tegenwoordig heel dankbaar voor !

Wat mag er nog wel in ons land ,geen zwarte Piet geen moorkop ,geen mongool .achtelijke gladiool geen prenten van onbekende profeten enz enz .
Je zou bijna gaan emigreren naar een land met mogelijkheden i.p.v de beperkingen die onze “ mede Nederlanders “ ons opleggen.
Veilig ben je ook niet meer .je kan zomaar onthoofd worden of neergestoken , wanneer staan wij eens ook tegen dit tuig !!!!!!.

mrs H. te B. zei

Nou ja zeg, WAT een reactie, anoniem om 9.51 uur!

Willem zei

@anoniem 9.51 uur, in het Drents kennen we de weerspreuk "oostenwind is altied kold, neggliek van wat kaant as e komp". De geest van deze weerspreuk past naadloos op elke vorm van extremisme. En extremisme is iets dat je inderdaad bestrijden moet, maar wel met rede en (stevige) argumenten. Het laatste wat je doen moet is er extremisme tegenover zetten. Als we iets uit de recente geschiedenis hebben kunnen leren is het wel dat je bij een vredesverdrag niet het zaad al moet planten voor de volgende oorlog.
Ik kan me daarom helemaal vinden in de reactie van @mrs H te B

Anoniem zei

Geen reactie is de beste actie. Hier en nu.

Doodongewoon zei

Wat een levendige blog Clarien. Spannende tijden, gelukkig was het goed met je dochter. En zo leuk hoe je schrijft over het bezoekjes aan je moeder. Dan realiseer ik me weer hoe ik van je blogs geniet.