Full swing.

on maandag 2 november 2020





Met een boerderij en beestenspul kun je natuurlijk nooit zomaar 'even' weg. Dat moet je allemaal ver van te voren regelen. En dat niet alleen, maar als het dan eindelijk zover is, dan heb je een halve dagtaak aan alles klaar zetten. Stal en hokken schoon, alle voedingen klaarzetten, overal briefjes op plakken over de waterbakken en de stroomdraadjes enzo.

En pompoenen op het kippenvoer en het kattenvoer leggen anders gaan de dieren erin vóór het etenstijd is. Dat soort dingen. Als je eindelijk weg kan ben je al doodmoe.

Haha …. en dat allemaal voor amper twee dagen!! Maar het was het waard hoor! Een heerlijk zonnetje erbij en de frisse zeewind, en echt, geen virus te zien, daar op Schier! 😊






….. en op maandag is er dan weer de gewone bedrijvigheid. Met bijvoorbeeld een gootsteen die stinkt. Omdat er bij ons altijd zoveel groenteprut en zand doorgaat, raakt hij, ondanks dat we alles buiten eerst afspoelen en ondanks de zeefjes, makkelijk verstopt. De afvoer heeft het maar zwaar hier. 

Dat plastic dingetje wat je daar ziet is dan een heel handig hulpje. Ik krijg daar bijna altijd de vastzittende prop mee los. Ik zag het ooit op internet, en meteen besteld. Je duwt het in de afvoer en draait dan aan het hendeltje en die veer wurmt dan de hele koek los. Superhandig! 

Helaas weet ik niet meer hoe het heet. 🙈








De mais is toch naar buiten gegaan. Binnen drogen was géén goed idee. Hopelijk gaat het hier beter. Als de kolven helemaal droog zijn, gaan we ze pellen. Elke kolf levert zo een paar handenvol maiskorrels op, en die maal je dan vervolgens tot meel.

De zoete mais, die al lang geleden geoogst is, die eet je vers. En die kun je ook heel makkelijk invriezen. Zo kun je heel veel kanten op met mais. Het is mijn favoriete graan.

Om de maandag een beetje op te leuken kwam er een pakje! Hee, leuk, wat zit erin? Toch niet de bomen? In zo'n klein pak? Daar kunnen toch niet de negen boompjes in zitten die ik had besteld?


  




Maar jawel hoor! Dankzij een heel vindingrijk inpaksysteem zaten er negen kleine boompjes mét kluit in dit pak. 

Vindingrijk, maar ook een beetje dom. De inpakker heeft gewoon van één boom een eindje van de tak gebroken, om het te laten passen.

Nah!






Dus, we zijn weer thuis. Een splinternieuwe week is begonnen en zelfs een splinternieuwe maand. Er zijn nieuwe bomen. Er is verse groente van het land. De dieren zijn weer blij met ons …. 

…….. alsof we jaaaaaaaren zijn weggeweest!





Oost west thuis best. 

En nu full swing weer aan het werk. Want ..... de novemberklussen wachten!




7 reacties:

Petra1945 zei

Goeiemorgen Clarien,
Fijn dat de blog weer draait, ik miste hem.
En verder: toen je "op pauze" ging had (ook) je laptop problemen. Is die inmiddels vervangen of sukkel je nog een poosje verder?

Clarien zei

Ik heb nu een andere in gebruik en tot dusver gaat dat prima :))

Adelheid zei

Fijn dat je er weer bent! Bij jullie was de lucht gisteravond dus ook zo mooi! Hopelijk ben je op Schier heerlijk even uitgewaaid, zodat je er weer tegen kunt. En nee, ik zou ook niet gedacht hebben dat er 9 boompjes in dat doosje zaten...

Willem zei

Schiermonnikoog, een eiland waar ik altijd met gemengde gevoelens aan terugdenk. Als achtjarige heb ik er 6 weken verbleven in een 'vakantiekolonie'. Bewaar daaraan geen plezierige herinneringen, ondanks dat ik van kind af aan al iemand was die de wereld nam zoals die zich aandiende. 40 jaar later heb ik die bobbel recht kunnen zetten en heb ervaren dat het een bijna intiem eiland is dat je in zijn greep houdt, met heel veel schoonheid. Ook voor iemand die niks heeft met zee en strand. Het strand is voor mij weinig meer dan een zandvlakte waar het bijna altijd waait en de zee; sorry voor de liefhebbers ervan, maar voor mij is het een plomp water die niet boven welke (veen)plas ook maar uitstijgt. Zoals zeelieden plegen te zeggen:ik ben een 100% landrot die grond onder zijn voeten moet voelen. Op een schip voel ik me ook nooit helemaal veilig.
Waar ik me wel weer over zou opwinden is dat een inpakker(?) hetgeen hij in moet pakken, maar op maat maakt voor het verpakkingsmateriaal en niet andersom. En ook nog op geen enkele wijze dat tracht te verhullen, ondanks dat het betreffende boompje er waarschijnlijk niet veel schade van zal ondervinden. Ik vind dat je wel enige zorgvuldigheid mag verwachten van zo'n firma. Maar misschien ben ik daar een pietlut in.

En voor de rest, om het in mijn moerstaal te zeggen "Goed daj der wèer bent"

Lies zei

Onzeglijk veel werk, Clarien, maar zóóó'n oogst!
Blij dat je er even uit was!
Lie(f)s.

Greet zei

Wat fijn dat je er weer bent!

Hilde zei

We waren deze zomervakantie gezegend met hulp van een stel wat zelf (nog) geen kleinvee en tuin heeft. We hebben de ochtend en avondronde drie keer samen gerepeteerd, haha.
Je staat er verstelt van hoeveel je eigenlijk doet in je dagelijkse routine!

Er is een Nederlandse website waar je oppas kan vinden voor je huis, (moes)tuin en kleinvee. Zelf nog niet geprobeerd (..en ik heb het adres zo niet bij de hand..), maar mogelijk is het een veilige optie om een ervaren oppas te vinden. Dan kun je ook een keer langer dan een weekend weg!