Eruit.

on zaterdag 4 juli 2020

Grappig he, die kopjes. Mijn oma had ze ook en nu staan ze bij mijn moeder in een kast. Kopjes met een gouden randje en met een herinnering. Gebruikt worden ze niet meer.

Ik was een dagje naar de stad, en dat was dit keer weer Meppel. Het is zo'n fijn overzichtelijk stadje. Niet teveel gedoe, maar alles is er. Nét genoeg.

Gewoon wat door de straten wandelen, in kringlopers rondstruinen, Tijdschriftje kopen, broodje eten. Plantenwinkels zijn ook altijd leuk. 
Plantenwinkels, kringlopers, en boekwinkels zijn bij mij favoriet.

Alleen al in zo'n boekenzaak kun je gerust een hele dag rondkijken. Er is koffie en er zijn broodjes. En genoeg te lezen. Ik nam voor Paul een wielerblad mee en voor mijzelf een historisch tijdschrift over de Inca's, de Maja's en de Azteken.

Mocht je nog een leuk tijdschrift zoeken, dan kan ik dit van harte aanbevelen. Het gaat over de  opkomst en ondergang van die Zuid-Amerikaanse volken, met schitterende illustraties.

Ze hadden ook tuinderijen, maar dan op eilandjes in de rivier. Zelfgemaakte drijvende eilandjes. Nou, dat kunnen we dus ook nog proberen., hier in de Beentjesgraven.

Mocht het ooit écht droog worden!

Maar voorlopig hebben we hier vandaag de hele dag een prachtig mild regentje gehad! Dus die eilandjes kunnen nog wel wachten. 😊

Fijn weekend!

🌸

4 reacties:

Anoniem zei

Het regent, het zegent.... Hier ook steeds zo'n heerlijke druilerige regen. Groet, Jo

Lies zei

Wat een héérlijk dagje, Clarien!
Lie(f)s.

Willem zei

Grappig, die beschilderde kopjes. Op de ene foto zie ik 't koppie opa' Bij ons had niemand eigen bordjes of kopjes, behalve mijn opa, die had zijn eigen koffiekopje en ook zijn eigen vork. Waarom? Zal wel toevallig ontstaan zijn, of misschien had hij het een keer gekregen van iemand. In mijn herinnering, ik zal hooguit 8 jaar geweest zijn, stonden er een viertal verschillende afbeeldingen op. Wel allemaal dingen die je kon linken aan het boerenbedrijf. Mijn opa was een (paarden)boer in hart en nieren.
Op een gegeven moment was 'opa's koppie' er niet meer. Wat ermee gebeurd is, weet ik niet, maar een vrij betrouwbare gok lijkt me dat het kopje het contact met de keukenvloer niet overleefd heeft en waarschijnlijk op de 'asbult' terecht gekomen is.

Zeeuwse Mama zei

Wat een fijn dagje zo, leuk om zo via de foto's ook een beetje mee op stap te zijn ;-)
Ik hou ook van oude kopjes, liefst met een herinnering natuurlijk.
Dat magazine wat je hebt mee genomen, lijkt me erg interessant, en ik denk dat mijn 12-jarige dochter het ook van voor naar achter zou lezen, dus ik ga eens kijken of ik het online kan vinden, we wonen in een Zeeuws dorpje, dus zo'n heerlijke uitgebreide boekwinkel moeten we ook een eindje voor rijden ;-)