Regen, wind, zon, en een stripper.

on zaterdag 11 augustus 2018




Gisteravond met het bezoek, was ik straal vergeten de was van de lijn te halen. Dus vanmorgen hing die was daar nog, druipnat te druppen.

Maar .... groot voordeel .... toen het droog was, was het heel zacht. Door de regen. Als je óók geen wasverzachter gebruikt laat je was dan es een nachtje in de regen hangen. Dan krijg je veel minder klachten van de familie, over handdoeken als planken. 😊





Hoewel ik ze altijd wijs op het handige van harde handdoeken, namelijk drogen en scrubben in één!

Paul heeft met gevaar voor eigen leven :P  het hoogste stuk van de kapschuur geschilderd, wat te hoog was voor de meisjes. Nu is driekwart van de schuur klaar. De rest is niet zo afgebladderd.

Grote kans dat het hier bij blijft. Voor het oog netjes = netjes. Toch?






En ik wilde alle spullen weer terughangen aan de achterkant van de schuur. Maar ik wist niet meer waar al die spullen ook alweer hingen. Vergeten om van te voren een foto te maken. En de schuur is nu zo mooi geverfd .... misschien laten we het gewoon zo.

Om een nieuwe composthoop te maken moesten er daarna mest worden fijngemaakt. Zodat je die mest mooi egaal tussen de lagen compost kan uitspreiden. En toen ... moest ik denken aan Barbara.

Vorige week had ze weer een hele kofferbak vol mest voor mij meegenomen, van de runderen die vlakbij Bussum op de hei lopen. Maar deze keer had ze het zelf thuis allemaal al fijngestampt. In haar mooie tuin, in een keurige buurt in Bussum, stond zij die drollen allemaal vrolijk fijn te stampen.

Haar maakt dat niks uit!






Wat is het mooi om weer wolken aan de lucht te zien. Na al die weken stralend blauw, vind ik dit toch wel zo mooi. Dit is Holland. Wolken. Wind.

Het was zo lekker buiten, met die frisse bries. De lomigheid van vorige week is in één keer weg!


 


En de bijen hebben weer vloeibare nectar, in plaats van ingedroogde stroop.

Ik laat de rest van de klussen maar achterwege. Het wordt zo eentonig. Steeds die potten en pannen en kratten. Alleen even dit. Voor als je óók mais wilt afritsen. Er zijn handige mais strippers te koop. Daarmee rits je de mais makkelijk af, en het wordt opgevangen in een bakje.

Dus geen korrels meer door de hele keuken. Wel oppassen voor je vingers, het laatste stukje.





Wat grappig was, ik had op het internet gegoogeld op 'mais stripper'. Nu krijg ik steeds reclame van strippers. Zonder mais. Zonder kleren ook. 😊😌

De dag is weer voorbij, de week ook. Nog even prutsen in de avondzon. Om het zonnetje te vangen moet je elk kwartier verplaatsen, want de zon gaat ineens veel sneller omlaag. Geen lange lome avonden meer, rond negenen is het wel bekeken!

 






Nou, toch nog wat boontjes dan!

Fijn weekend! Veel plezier .... met je eigen boontjes. Of andere zaken. 

🙋🙋



5 reacties:

Anoniem zei

Dan moet je je cookies en tijdelijke mappen opruimen, dan ben je af van je persoonlijke advertenties. Sowieso is het verstandig om dit elke week te doen. Voor je eigen pryvacy, maar ook omdat het goed is voor je laptop/pc en als men die heeft, je tablet.

Schuur is erg mooi geworden.
Dus dat is de clue om je wasgoed zacht te krijgen als je het buiten hangt. Samen met de wind natuurlijk.
Fijn weekend.

Barbara zei

:)
Ben ook maar even gaan googelen op zo'n mais ding. Heel benieuwd...

Willem zei

Het is misschien de manlijke kijk op wasgoed, maar wat ik ervan bedenken kan is dat de wind het wasgoed soepel maakt tijdens het droogproces. Ikzelf noch mijn vrouw gebruiken ooit wasverzachter en als de was 'windvrij' droogt krijg je stug wasgoed. Soms komt het voor dat de was in de droger gaat, -gemiddeld 3 x per jaar- en was die uit de droger komt is altijd zacht, ongeacht wat het is. Ik zie daarin toch duidelijk een verband tussen 'soepelheid' en 'beweging', waaruit je niet meteen de conclusie mag trekken dat wasgoed menselijke trekjes heeft.
En wat de gewenste of ongewenste reclame aangaat na het intoetsen van een zoekopdracht; zoonlief regelt dergelijke zaken bij mijn pc meestal en ik heb er geen last van. Hoewel ik al sinds begin jaren '80 een PC heb en zelfs heb moeten leren programmeren, heb ik nog steeds weinig notie hoe dat ding werkt. Eerlijkheidshalve; het interesseert me ook niet et ik troost me altijd maar met de gedachte dat ik ook al ruim 40 jaar autorijd, en ook daarvan weet ik niet hoe dat ding in elkaar steekt. De garagist weet dat een stuk beter dan ik, en ik weet weer een stuk beter dan hij hoe het bouwen in elkaar steekt. Ieder zijn vak zeg ik altijd maar.

Willem zei

De 'gestampte' koeiendrollen van jouw vriendin Barbara, deed een vraag bij mij rijzen. "Is het zo dat de 'graskoeien' allemaal aan de diarree zijn?" Het kwam bij me op omdat ik me uit mijn kinderjaren herinner dat er op een stuk hei in de buurt twee koeien liepen en die ontlastten zich niet in de vorm van de alom bekende koeienvlaaien, die wij 'flatsen' noemden, maar door vrij droge drollen te produceren. Het was ook een ander, kleiner koeienras dat op de hei liep. Misschien weet een van de bloglezers hier iets zinnigs over te zeggen?
Enige jaren terug zag ik op de Loenermark weer twee van die 'heidekoeien' lopen bij de schaapskudde en hoewel ik koeien vrij domme beesten vind, hadden deze kleine koetjes best wel iets.

Clarien zei

De mest heeft te maken met wat ze eten. Natuurrunderen eten gras, hooi, en kruiden. Stalkoeien eten meest kuil (verzuurd gras), soms hooi, en krachtvoer. Dat geeft andere mest.

Ik heb zelf het liefst de mest van natuurrunderen hoewel dat minder scherp is.