Van muizen en een kleed.

on dinsdag 7 november 2017
Ongelofelijk .... zo mooi als november ochtenden kunnen zijn ...

.... helaas was ik het grootste deel van de dag binnen, bezig met administratie (yek) en emails beantwoorden en het hele huis weer poetsen (dat dat dan elke week weer moet he) en de was doen en de bedden .... pffft .... en die zon maar schijnen, buiten.

Ik vond een paar vergeten projecten. Een papier met gedroogde pepertjes, en een bord met mais. Dat is allemaal zaad, voor volgend jaar!

Ook zag ik een bij vliegen, en nóg een en nóg een, ach die beesten komen weer buiten met dat zonnetje .... en dan is er niks te eten voor ze!!

Maar gelukkig zijn er nog de Afrikanen. En de Reseda. De Afrikanen daar heb ik ook meteen wat zaad van afgehaald. Dat is een belangrijke bijenplant omdat hij tot de vorst bloeit. En nog wel langer ook.

Een sterke hoor, die Afrikaan!


En mooi ook. En ze ruiken zo lekker, de bloemen. Je kan ze ook eten.

Maar goed. Die vorst. Het was hier spierwit vanmorgen. Dik gevroren aan de grond.

De pompoenen lagen nog gewoon buiten, onder de kap, en het fruit ook. Stom weer hoor. Want het was gewoon aangekondigd, die vorst. Vanmiddag heb ik alles weer verhuist. Ja zo blijf je wel van de straat.

Eerst vijf kratten aardappels weghalen, die staan onder de werktafel. Maar .... daar is iets mee. Er zijn hele nesten gebouwd in die kratten, met allemaal krantensnippers. Arregat wat is dat nou weer? Ik durf de kratten haast niet te verschuiven.

Straks vliegt een hele familie muis mijn broekspijpen in.

Ik roep Brit en Bekje, de muizenkillers, en haal de kratten opzij. Tussen de stenen ligt allemaal zand. Wat is hier gebeurd??

Nou ik weet het niet hoor. Maar Sherlock Holmes en Dr. Watson onderzoeken het geval. 😊😊 Systematisch wordt de hele schuur doorzocht. Geen muis te bekennen natuurlijk (die zitten om een hoekje te lachen.)

Enfin. Ik gooi de aardappelkisten leeg, de aangevroten exemplaren eruit, de rest weer terug, en die kisten gaan in de koelcel. Die trouwens niet meer koelt maar verwarmt. De temperatuur is ingesteld op 7 graden, vandaar.

En de pompoenen gaan dan op de plek van de aardappels.

(hm .... eten muizen ook pompoenen?)

Ja zo komt de middag ook wel weer om.

Dan nog een laatste klusje ... Brit en ik slepen de lood- en loodzware pers van oma uit de container naar huis. Eerst rol ik hem uit, met Brit in de buurt voor't geval hier ook muizen uitspringen, maar nee, het kleed is schoon.

Mijlpaal hoor, het kleed weer in huis. Echt november!

2 reacties:

Nora zei

Mogelijk hebben jullie last van ratten.... Vorig jaar was onze fruitteelt aangetast en daar lagen ook soortgelijke hopen zand bij. Uiteindelijk bleek het om een rat te gaan.

Dufraing Marc zei

Ik denk ook dat het ratten zijn ipv muizen - de hoopjes zand zijn watg groot voor de kleine grijze monsterstjes.... Een kleed terugleggen op de vloer herken ik ook als teken van de winter die in aantocht is. In FR zal ik ze ook terugleggen om de kou die uit de vloer komt wat op te vangen. In de zomer is het lekker fris - tegels in de volle grond - in de winter wat opvangen met een lekker dik vloerkleed.