Thee.

on zaterdag 4 november 2017
Als een van de dochters jarig is vragen ze vaak als kado ... een middagje shoppen met mam.

Dat vind ik uiteraard niet erg! Vandaag was het weer zover. Dus, op naar de Schildersbuurt in Groningen. Zo´n leuke straat, met van die jaren 30 huizen, veel fietsen ervoor en veel achterstallig onderhoud. Daar wonen dus studenten.

Het meest gedronken vocht. Bier? Nou dat ook wel. Maar er worden hier ook liters en liters thee gedronken. Ik krijg een mok van een halve liter. En kan kiezen uit wel vijftien soorten thee.

Een huis met vijf meiden.

Geen eerstejaars meer. Dus niet meer zo'n gigantische rotzooi. Ik durf hier gewoon naar de wc. 😊

Langs het scheepvaartmuseum lopen we, en we lopen even binnen bij de kookwinkel voor een rasp.

Zo'n kleine handige rasp, voor als je een appeltje wil raspen of een halve pastinaak. Zo een die nooit kapot gaat. Die hebben ze hier. 'Pas wel op je handen,' zegt de mevrouw. Oja .... hoe vaak je wel niet een stukje duim mee raspt. Herkenbaar? Haha vooral als je haast hebt. (altijd)

We hebben alle tijd en lopen overal in en uit. Boekhandel. Kijken wat de trends zijn.

Kookboeken over gezond, duurzaam en lekker eten, boeken over bushcraften, boeken over hygge, dat is een Deens woord en het betekent zoiets als je huis en je leven gezellig maken. Dat is een hele hype.

We zijn hartstikke hip dus, hier op de boerderij!


Ik zoek nog een agenda. Maar dat is niet zo makkelijk.

Een agenda ... voor mij een belangrijke koop. Ik schrijf er veel in en heb hem altijd bij me. Hij moet mooi zijn, met van dat lekkere dikke papier, met inspirerende tekstjes, maar niet teveel poespas. Vooral veel schrijfruimte voor mijn eigen tekstjes. 😉

Maar hij ligt er niet bij.

Er is een winkel met alleen maar pepernoten. In alle smaken van de wereld. Hoe verzin je het?

En in een oud pandje op een hoek, waar eeuwenlang een sigarenwinkeltje zat, zit nu ineens een wolwinkeltje. Met allemaal wol en katoen en nog biologisch ook.

Ik koop wat garen voor de tasjes en Eline wacht geduldig.
Alweer thee. Bij Jip en Janneke.

Gelukkig slagen we ook met een leuke winterjas voor Lien en twee truitjes. Waar het om begonnen was. Maar helaas. Mag niet op het blog.😊

Kijk en hier loop ik dus al 53 jaar langs (nou ja min een stuk of wat jaren) en heb nog nooit goed gekeken. Zowaar .. een binnenhof in Groningen met een stokoud kerkje ernaast En een mooie binnentuin. Het Heilige Geest Gasthuis. En het bestaat nota bene al sinds de twaalfde eeuw!!


Terug, langs de Vismarkt. Kibbeling eten. En op naar andere dochter.

En daar .... ook weer thee.
Jaja, november, uitstapjes maand. Wel lekker hoor zo tussen het spitten en mesten door.

Fijn weekend, tot maandag weer!


5 reacties:

madelief zei

elke keer weer als ik een foto van je zie, vind ik je zo mooi! je kunt trouwens bij de vvv een kaart halen met een wandeling langs verschillende hofjes met b1nnentuin. Groet, madelief

JanetW zei

Ik werk in de stad (zoals wij Groningers zeggen ;-) maar ben toch wel blij dat ik er niet meer woon. Leuk dat je al die mooie plekjes en winkeltjes laat zien. En die wolwinkel is prachtig!

grandma zei

Heerlijk he, eens in de zoveel tijd ben bij jongste dochter in Groningen. Lekker door de stad, ergens wat drinken , wat eten en dan weer op huus an :)

UplayOnline zei

Leuk dat je al die mooie plekjes en winkeltjes laat zien. En die wolwinkel is prachtig!


แคมฟรอก

Anoniem zei

altijd leuk en gezellig om met je kinderen in hun studiestad op stap te zijn. ik doe het graag met onze jongens.
de straat lijkt wel de Nieuwe Bleekerstraat, daar was ik een paar dagen erna nog op bezoek.
prima blog heb je
groet martsjen