Opbergen en opeten.

on maandag 6 november 2017
Het blijft aanpoten om alles aan kant te krijgen. Er staan nog steeds vele emmers fruit te wachten op verwerking. Nou, wacht nog maar mooi even appels en peren.

Er waren vandaag andere dingen die eerst moesten.

Zoals, op de tuin, in de stralende zon. De lucht blauwer dan blauw. Moet je nou kijken, daar heb je ze weer! Altijd weer zo mooi om ze boven te zien komen ...


De eerste sprietjes rogge. Het hele land kleurt er rood van ..

Het roggeveld is gespit en gezaaid door de loonwerker. Hij heeft ook een deel van de tuin meegenomen. Maar de rest moet ik zelf doen, op de hand dus.

Gaan we weer. Spitten.
Het duurt veel langer dan met de trekker, maar je kunt wel meteen de kweekwortels eruit trekken. Héél voorzichtig, zodat ze niet breken. Hoe meer je eruit haalt hoe minder werk volgend seizoen.

De trekker maakt al die wortels kapot, zodat je volgend jaar een veld vol kweekgras hebt.

En een ander voordeel. Als je met de hand spit hou je de kluiten mooi heel. De wormen en alle andere diertjes blijven intact en worden niet stuk gemalen.

Bonen doppen. Elke dag een doos.

En niet alleen spullen opbergen maar ook spullen opeten. Dat moet je niet vergeten, dat je je voorraad ook opeet. Vandaag was een drukke dag. Ik was met m'n moeder op stap, allerlei familie bezoekjes, en iemand opzoeken in het ziekenhuis.

Je middag is zó om!

Als je dan laat thuiskomt zijn die voorraden zo handig. Gewoon, een paar potten uit de weck, een worst erbij, wat uien bakken, wat rijst koken, en je hebt een maaltijd als een vorst.


Haha arme moedertje ... zit net lekker krantjes te lezen .... en dan staat daar ineens weer een bak met peren.

(ze wou het zelf hoor! 😊)2 reacties:

Adelheid zei

Heb jij geen duiven bij je rogge? Het kleine stukje dat ik had ingezaaid is keurig netjes leeg gegeten... Vanmorgen zaten er 8 duiven te pikken, zeker weten dat die ook gebruikmaken van social media! Maar wat kan ik daar nu tegen doen? Zou een dekje van herfstbladeren helpen?

Clarien zei

Adelheid wat bij mij helpt tegen duiven is touwtjes spannen op kniehoogte, met bungelende cd´s eraan. Geen duif meer te zien. :)