Dieren en dieren en dieren.

on donderdag 2 november 2017
De muizen in de schuur zitten allemaal op Facebook.

Want hoe verklaar je anders dat ze, als ik één keertje een klein beetje konijnenvoer heb gemorst, dat ze dan diezelfde avond met de hele bende aan dat voer zitten. Overal drolletjes.

Social media. Kan niet anders.

Er kan dus geen voedsel meer in de schuur worden bewaard.

Alles moet weer anders. In deze schuur komt vanaf nu alleen non food, zoals bijvoorbeeld al het glaswerk en de weck spullen. Dat boeit de muizen niet.

Kolen, daar houden ze ook niet van. Die kunnen daar blijven hangen. Ook al stoten wij wel ons hoofd aan de kolen ´s avonds.Je krijgt dan een kettingreactie. Want nu moet de bijkeuken ook veranderd. Daar moet dat dieren voer naar toe.

Gelukkig is er net een nieuwe kast gemaakt in de bijkeuken. Simpel, sterk, functioneel. Ik stapel hem helemaal vol. Haha zo gaat dat he, met een nieuwe kast. Ook die mooie flessen gaan erin. Die stonden onder de trap, maar dat is met een loslopende hond en kat niet handig.


Ook de zaklamp komt hier, naast de buitendeur. Die is onmisbaar als je ´s avonds naar buiten moet voor de dieren, of om hout te halen. Het is hier aardedonker. Je kan je nek wel breken.

Nou ja vanavond niet natuurlijk, met die mooie maan.
En zo hebben we meteen een nieuwe route door het huis. Vanaf deze week gaan we niet meer door de tuindeur naar binnen en naar buiten. Maar netjes door de bijkeuken.

Grappig, Brit en Bekje zijn daar sneller aan gewend dan wijzelf.

Dieren .... de hele dag om ons heen. Vandaag heb ik bijvoorbeeld haast geen mens gezien. Alleen maar dieren.

Zoals de achter buurvrouwen ....


En de geiten.

Met geiten verveel je je nooit. Ze zijn zo ondernemend, en lopen mee met ons om het weiland heen. Want wie weet gaan wij iets leuks doen en daar willen ze bij zijn.

Ik probeer om Brit vrienden te laten worden met de geiten. Ze wil zo graag een speelmakkertje. Bekje is vaak op pad, zoals katten dat doen, en dan is Brit alleen.

De geiten willen wel spelen, maar Brit moet steeds blaffen. Ze rent rondjes om de kudde maar speelt nog niet met ze. We blijven proberen.
Kippen. Ook zoiets.

Die hebben het konijnenhok gekraakt. Het hok van hun buren.

De konijnen zijn toch nooit thuis, dachten de kippen, dus dat hok pikken wij in. Nu hebben ze een royale twee-onder-een-kap met z´n achten.


Ik poot de laatste knoflook. En haal een heel veld met Oost Indische Kers leeg. Die was zo enorm aan het woekeren.

Wel jammer .... het is zo'n mooi gewas, en heel lekker als salade. Maar ik wilde hier een grasveldje maken, en gras moet je zaaien uiterlijk oktober. Dus dat moest echt nu.

Dag kers, tot volgend jaar.


Schoffelen, wat compost erop, en zaaien.

Het lintje is voor Brit. Die graaft hier anders kuilen.

Ik wilde het nog hebben over stoffen en over rugzakjes en over het nieuwe Tassenteam dat hier van start gaat, maar het wordt te lang. Dat schuift door. Alleen nog wat fotos heb ik. '


Ondanks al mijn lawaai over die rugzakjes ..... heb ik er zelf pas twee af. 😉


4 reacties:

Anoniem zei

Wat is alles nu mooi opgeborgen en georganiseerd, als alles zo netjes opgeborgen is, vergemakkelijkt dat ook het werken, je grijpt nooit mis als je iets nodig hebt. Heb ik zelf ook op zolder gedaan, alles wat bewaard moet worden netjes in afsluitbare bakken en op de bakken staat wat erin zit. Als ik nu iets nodig heb, hoef ik niet eerst de inhoud van alle bakken na te kijken.

Adelheid zei

Jij hebt wel veel tijd gestoken in reclame maken voor de tasjes! Je kunt niet alles tegelijk hoor. En succes met alles (nu denk ik aan de muizen ;))!

Mijke zei

Jammer dat ik niet in de buurt woon, anders had Oor wel vriendjes met Britt willen worden! Komen jullie wel eens andere honden tegen op wandeling? Als die dun gezaaid zijn zou je ook eens een speeldate kunnen plannen via bijvoorbeeld DoggyDate. Of via het hondenforum een wandeloproep doen om te kijken of er leuke hondjes in de buurt wonen!

UplayOnline zei

Als ik nu iets nodig heb, hoef ik niet eerst de inhoud van alle bakken na te kijken.


แคมฟรอก