Erg dom van Flow.

on maandag 13 november 2017
                                   Hadden ze zo'n geweldige agenda de afgelopen jaren ... met veel schrijfruimte en dik papier en weinig plaatjes en mooie korte teksten ...... stoppen ze ermee!!

Ik kon hem in geen enkele winkel vinden. De grote Flow agenda voor 2018. En dat klopt. In plaats van het mooie stevige agendaboek van de afgelopen jaren hebben ze voor 2018 een truttig klein agendaatje met een apart notitie boekje. 

Hoe kom je erop. Een apart notitieboekje.
                                   
Als ik een apart notitieboekje wil koop ik die wel voor 50 cent bij de Wibra.

Ik wil graag alles-in-één. Een stevig boek waar je het hele jaar alles in kan schrijven wat belangrijk is. En waar je papiertjes en tekeningen en kaarten in kan bewaren. Flow had dat. Maar helaas. Ze zijn ermee gestopt. Heel dom.

Zo liep ik door de boekhandel hier in Nieuwleusen. De mevrouw kon me ook niet verder helpen. Alle agenda's voor 2018 zitten stampvol met foto's en andere opvuldingen. Jammer.

Mooie schriften hebben ze wel, in deze winkel. Met dik papier en een stevige kaft en een ringband. Wat ook kan natuurlijk .... is een agenda zelf maken. Aan de linkerkant een leeg vel en aan de rechterkant de dagen van de week.

Goed, dat gaan we doen. Scheelt ook nog twaalf euro.


Belangrijk? Neu.

Maar ja wat is eigenlijk wel belangrijk? De rogge? Kijk eens hoe snel dat gaat. Vorige week die eerste sprietjes, en nu zijn het al echte stoere grasjes! Met een tweede blad!Ik heb in de tuin een veld voorzien van vijftien bultjes compost. Hier komen volgend jaar de bladgewassen. De sla en de prei en de snijbiet en de venkel.

Meestal wordt een tuin maar één keer in het jaar bemest. Ik doe het meestal twee of drie keer. Dat voelt beter dan in één keer zo'n dikke plens compost.

En verder, vroeg een buitenlandse bloglezeres om wat foto's van ons huis. Ze dacht aan klompen en koeien. En tulpen. Heel grappig zoals buitenlanders tegen ons aan kijken.


Janet, this is our Little Dutch Farm. No cows, sorry. No tulips either. :D

Overal in de tuin en op de paden liggen de eikennootjes. Elke keer als we er langs lopen trappen we ze kapot. Eigenlijk jammer. Je moet ze oprapen en drogen, en er meel van malen.

Zoals die oude Indiaanse grootvader zei, in het boek van Little Tree ..... in een eikennoot zit echt alles wat een mens nodig heeft om te leven en te groeien.

Daar moet ik altijd aan denken als ik ze zie liggen. Dat ze zo waardevol zijn. Iemand die daar ervaring mee heeft? Eikels eten?


 Afbeeldingsresultaat voor education of little tree


Maandag. Chaosdag. Nou het viel vandaag wel mee.

Alleen is er moeilijk een blog van te breien. Wie wil nou mijn witte oude handdoeken zien die maar niet willen drogen buiten. Als natte witte spoken hingen ze de hele dag stilletjes te hangen.

Eenmaal binnen, over de trapleuningen, waren ze in een jiffy droog.

En tot slot, voor degenen die om zaden hadden gevraagd van de Afrikaan, kijk maar eens even, dit was vandaag, het miegelde van de bijtjes bij die bloemen! Bijna half november!

Ze zijn vanmiddag gepost hoor, de zaden! :D7 reacties:

Anoniem zei

wij hebben al jaren de rode Minerva omlegagenda, geen foto's, nog geen 6 euro....misschien te weinig schrijfruimte voor jou, maar zeker niet minder dan die "mooie" agenda's.
Met eikels heb ik geen ervaring, helaas.
groet Janny.

Wonen en leven in Roemenie zei

Ook hier is inmiddels een agenda voor 2018 gekocht een gewone kantooragenda met 1 dag per bladzijde en geen foto's etc gewoon kaal om het zo te zeggen maar ideaal vinden wij.

gr henriette
www.onsleveninroemenie.blogspot.ro

Dufraing Marc zei

Eikels, toen ik jong was (dat is al even geleden) gingen wij eikels rapen onder bomen aan de straatkant. We brachten ze naar boeren die varkens hadden en deze laatste kregen dan de eikels. Wij hadden dan weeral enkele centiemen (of franken) en gingen naar het snoepwinkeltje bij "Marieke van de mand" (vrouw van de mandenmaker)
Nostalgie ten top!

Anoniem zei

dag Clarien, ik wilde je al eerder mailen over je agenda-probleem maar nu ik lees dat je er zelf een gaat maken deze tip: google eens ''bullet journal''--> daarin lees je hoe je zelf heel handig een agenda maakt met ALLES erin, dus idd géén losse notitieboekjes, die je of kwijt bent of net niet bij je hebt. bevalt mij supergoed. hartelijke groet

Eigenwijzehuisje zei

Wat leuk, die plantjes, heb je nog zaad? Ik had het namelijk even gemist, maar zou ze graag zaaien in de boomgaard bij onze bijenkasten!

Anoniem zei

Met 2 hele grote en dikke eikelbomen, en dus veel eikels, bij het huis heb ik me er vorig jaar eens in verdiept of mensen ze ook kunnen eten. Wat ik toen vond en tegenkwam was niet erg motiverend. Het schijnt? dat mensen eikels slecht zo puur gemalen kunnen verdragen. Er ging heel wat werk aan vooraf voor het eetbaar zou zijn. Voor mij werd dit te veel gedoe voor een kleine hoeveelheid wat je uiteindelijk over hield.

Ook las ik dat je ze gepeld als vogelvoer kan gebruiken. Na het pellen (een heel werkje) at geen vogel het op.. Nouja..

Maar wie weet komt iemand hier toch met een goede tip, ik ben voor!

Nu raap ik de gevallen eikels allemaal maar braaf op voordat het volgend jaar allemaal kleine eikelboompjes zijn en ze met hun lange penwortel lastig zijn te verwijderen uit de grond.

Clarien zei

Hier in de buurt rapen kinderen ook eikels voor een varkensboer. Ze krijgen daar per kilo een bedragje voor. Maar ja mensen zijn geen varkens :D dus het zal misschien lastig te verteren zijn. Ik ga het uitzoeken. In oosteuropa is eikelmeel heel gewoon, dus er zijn vast wel methodes te vinden, ergens. :D

Leuke agendatips hadden jullie! Echt zo'n mooi winterwerkje, je eigen agenda maken. Met van die tekstjes erin die je opmonteren als je es een blue monday hebt!

Zaden heb ik nog zat hoor! Stuur maar je adres. :)