Drie Dringende Dingen.

on zaterdag 23 mei 2015
Drie dringende dingen?? Ja, maar daarvan staat er met stip eentje op de eerste plaats!!! Namelijk korte metten maken met Jan Rap! Ik ben hem en z'n maten meer dan zat. Alle kolen hebben ze opgevroten, én een hele rij prei, én de heerlijke koolrabi's, waar we met smart op zaten te wachten!

En wat moet er nu in de pakketten konijnen? Denken jullie daar wel es aan??

Nou ik ben maar weer es naar de Gamma gegaan om te kijken wat ik tegen die nijnen kan doen. Hmmmmm ...... dit misschien?


Hahaha nee hoor! We houden het diervriendelijk. Hoewel ... er schieten mij steeds leuke recepten te binnen ... gestoofde konijn in kerriesaus .... offe ....... konijnesateetjes .... of lekkere gegrilde konijneboutjes ....

...... maar ik hou het toch maar bij een rolletje gaas. Wat voor gaas? Ja daar zijn ook weer tig soorten van. Ik neem maar de goedkoopste. Van 10 meter lang en 1 meter hoog. Kan precies langs die ene zijkant waar de nijnen steeds maar weer doorheen komen.


Er staat wel op dat het voor kippen is en niet voor knaagdieren. Maar och ... het lijkt mij wel geschikt. Ik neem meteen van die lange buizen mee, want over de aardbeien moet ook bescherming, voordat ze rood worden. Anders zijn we die ook kwijt aan dat vliegende tuig de vogels.

Drie meter lang, vierentwintig van die buizen. Het past allemaal maar nét!Ja als je van je land wil leven ben je eigenlijk continu bezig om je gewassen te beschermen, tegen overwoekerende wilde planten, tegen insecten, tegen ziekten en tekorten in de bodem, en tegen de vraatzucht van grotere dieren. Allemaal willen ze graag een hapje mee-eten. 

Het bouwen van omheiningen en het maken van tunnels enzo, dat leer je helaas niet op de Warmonderhof! Dus ... ik doe maar wat. Meestal werkt het redelijk, en soms mislukt iets falikant. Wat ik hier aan de zijkant van de tuin heb gedaan is het gaas langs het bestaande net spannen, en langs de onderkant verzwaren met stenen. Want ze graven he, konijnen. 
We zullen het wel weer zien ... morgen.

Nou gaat er ook veel goed hoor! De lupine bloeit prachtig, en de tuinbonen ernaast kunnen al getopt worden. Want ze hebben al meer dan acht bloeikransen. Dan rem je dus de lengtegroei een beetje af, en stimuleer je de groei van de vruchten.


En er is zoveel leven overal. Je kijkt je ogen uit. Op één plant tel ik zo elf verschillende soorten insecten. Niet allemaal even gewenst, maar toch ... mooi!! Het is een en al vruchtbaarheid!


Drie dringende dingen vandaag .... de eerste was dus die konijnen aanpakken. De tweede ... de bonen poten!! Die hadden al in de grond moeten zitten maar ik heb geen plek!! Nu heb ik een noodplan bedacht dat ga ik komende dagen wel laten zien.

En de derde ... bladgewassen zaaien! Er moet weer sla gezaaid en venkel en andijvie en koolrabi. Steeds kleine beetjes van tien of twintig stuks, zodat er steeds verse aanvoer blijft. En ten slotte nog een tip. Denk aan je hoed! Als je veel uren op het land of in de tuin werkt ... je hebt het niet in de gaten maar je krijgt snel teveel zon op je hoofd en gezicht!

Ik vond een leuke bij de Xenos!Fijn pinksterweekend! t Wordt schitterend weer, geniet ervan!


5 reacties:

Marion Anderson zei

wat een heerlijk blogje weer, enne ik ga ook een hoedje kopen hoor, en m'n tuinbonen toppen, ik leer en geniet zooooooo veel van je blogje en je schrijft het op een gezellige manier , geniet ervan , liefs marion

ivoorwit.blogspot.com zei

Heb je er rekening mee gehouden dat konijnen holletjes graven, misschien ook onder je gaashekje door? Ik zou ook balen! Die groente was voor jullie bedoeld en niet voor konijnen.
Gezellige verhalen schrijf je voor ons, ik geniet er van. Sterkte, goede pinksterdagen, Thea

cin zei

Weer een leuke update. Ik had je beter nagedaan toen je vroeg lupines zaaide, dan kon ik er nu ook al van genieten. Bij mij is het helemaal fout gelopen met de lupines dit jaar.

Shirley zei

ah, de drift van de onmachtige tuinder....hoe goed ken ik dat gevoel....gelukkig weet ik steeds meer onkruid te vinden ;) Dat laten ze wél staan....

Tante Titi zei

prachtige foto's van je tuin. Jammer dat de konijnen niet een beetje rekening met je houden. Dat probeer ik de slakken en vogels ook elke keer maar weer uit te leggen; ik wel best een beetje met jullie delen maar dat lijkt niet echt te werken....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...