Gisteren gewandeld, in het uiterste noorden van Groningen. Op het Hoogeland.
We liepen van Uithuizen naar Oldenzijl, langs het Meedstermaar, toen naar Uithuizermeeden, en weer terug naar Uithuizen.
Meedstermaar .. |
Je moet ervan houden. Het is daar plat plat plat. Wijde luchten, veel licht, veel water, zware kleigronden. En dorpjes, die eerder nuchter dan pittoresk zijn.
Je zou je kunnen voorstellen, dat de grond waar je opgroeit, misschien ook mede de karakters van de mensen bepaalt, die erop wonen?
We kwamen langs een leuk bedrijf ... helaas helaas was er niemand thuis ..
Op de klei vonden we ook resten van voederbieten ..
Dan kunnen we onze eigen suikers koken. Toch? Iemand dat wel es geprobeerd?
Mooi is hij .. stevig ook. Echt een product van de klei!
blijft lang drassig .. |
............. en over hoe je hier op het platteland zo mooi de verlengende zonneboog kunt zien .........
Dag mooi stil rustig Hoogeland!!
5 reacties:
Ben benieuwd wat er uit de zaden van die biet gaat groeien, en dan vooral of het eetbaar is! Ik heb nog nooit iets gedaan met suikerbieten, maar Seymour heeft vast raad ;) Of je hebt een voederbiet en dan kunnen we die meenemen naar de kinderboerderij :P
Haha ja ik had misschien eerst even moeten proeven! Vergeten! Maar voederbieten kun je ook wel eten denk ik .. geroosterd ofzo .. We zullen het zien Remy! Nog maar anderhalf jaar wachten! ;)
Tijdens het lezen van dit logje heb ik op youtube Ede Staal's 'hoogeland' opgezocht. En wat schetst mijn verbazing? Daar staat 'ie aan het eind. Mooi. Dezelfde gedachte.
Ja moi , een voederbiet is niet hetzelfde als een suikerbiet , zie ook https://nl.wikipedia.org/wiki/Voederbiet
Dankjewel Elzo! Ik dacht al dat dit een voederbiet was want hij was niet zoet.
Een reactie posten