Bosmaaien en kettingzagen in het zonnetje.

on vrijdag 6 december 2013
Errug jammer voor de klasgenoten die er vandaag niet bij konden zijn.... We hadden twee hele leuke lessen van John. De eerste was praktijkles bosmaaien. Na een uitgebreide theorie over veiligheid, instellen, vervangen, onderhoud etc, gaan we het Wisentbos in.Eerst een heel log pak aan, maar wel heel veilig. Klep voor, oor beschermers op, en gaan met die banaan! In een paar uurtjes leren we hakselen, professioneel trimmen en maaien. Heel handig.

Voor wie interesse heeft, zo´n professionele bosmaaier kost rond de 950 euro. Dat is inclusief draadspoel, slagmes en hakselmes. 

Leuk man, bosmaaien!!

Volgend onderdeel is kettingzagen. Doodeng. Ik ken kettingzagen alleen uit horrorfilms. 

Jaws 1 en Jaws 2

John besteed dan ook twee derde van deze les aan uitleggen hoe het werkt, hoe het NIET moet, aan de veiligheidsstappen, en aan wat er mis kan gaan. Daar wordt je heel timide van. En dan mag je zelf het bos in met zo´n ding. Ik durf hem amper op te tillen.

blad eraf halen, ketting spannen, en er weer op

Annemarie en ik hebben beide een paar bescheiden boompjes omgezaagd. Eerst een mooi inkepingetje maken, dan de zijkanten inzagen, dan de stam van de andere kant doorzagen tot bijna aan de inkeping, zodat er NET een scharniertje overblijft. En als het goed is valt hij dan om. De goeie kant op.
Annemarie heeft een mooie scharnier gezaagd
ik moet nog wat oefenen :) !
Enne... we gingen natuurlijk niet zomaar random een paar bomen omzagen! Stel je voor!! :D:D

(Dit was onderhoudssnoei!)

0 reacties: