Begin van de week.

on maandag 9 december 2013

Het was al half vier vanmiddag, toen ik ein-de-lijk es op m'n fietsje kon stappen om naar de tuin te gaan. De dag was al weer bijna om.

We hadden gisteren sinterklaas gevierd, het was een enorme troep in huis, koelkast was leeg, alle bedden moesten verschoond, van een week strijkwerk lag er nog.... Dat moest allemaal eerst natuurlijk.

Gelukkig ben ik als tuinder eigen baas, en begint mijn werkdag dan gewoon om half vier!

Er ging heel wat mee naar de tuin vandaag.

leuke gieter van Robbert gekregen
Al die schepjes, harkjes, hamers, bakjes met schroeven enzo, die in de schuur liggen, gaan we maar es sorteren. In amper 2 maanden tijd is er zoveel naar de tuin gesleept. Wel heel nuttig allemaal, maar ik kan nooit wat vinden. Het is een troep.


Sommige spullen had ik zolang even in schoenendozen gestopt. Ja dat moet je vooral doen in een tuinschuurtje. Zo vochtig als wat, dus die schoenendozen die zakken in. Weg ermee!


Kijk - dat is beter. Een antieke broodtrommel, en een oude kunststof gereedschapskist van Robbert, van toen hij 8 was ofzoiets. Een prima ding! Klein, maar heel geschikt voor een basisvoorraadje op de tuin.


Want wat heb je hier zoal nodig? Een rubber hamer. Een of twee gewone hamers, twee goeie schroevendraaiers, en een hele bende gammele schroevendraaiers (kun je OVERAL voor gebruiken). Een paar bakjes met verschillende soorten schroeven en spijkers. Ijzerdraad. Een knijptang. Inbussen, moersleutels en dopsleutels in alle maten. Een rolmaat. En verder wat spulletjes van Robbert die er nog inzaten.

En in die leuke broodtrommel gaat de hele verzameling aan schepjes en harkjes. Sluit goed, alles blijft droog. 

Ons 'goeie' gereedschap, dat hier ook lag in een kratje, gaat weer mee naar huis. Want thuis zitten we nu de hele tijd zonder gereedschap. Niet dat we nou van die klussers zijn overigens...


De zon schijnt zowaar nog even op de tuin.

Ik hoop dat onder de grond de worteltjes van de gewassen goed groeien. Want, eerlijk gezegd, BOVEN de grond gebeurt eigenlijk niks. Logisch natuurlijk in december.

Wat gaan we deze week doen?

0 reacties: