Amsterdam

on zondag 29 december 2013
We gaan een paar dagen naar Amsterdam met de hele familie. Grappig, het is maar een half uurtje met de trein, maar de hele riedel aan stadscultuur hebben we niet echt aan de kids meegegeven.

Nou, op de valreep dan maar!  ;-)
De eerste gang is uiteraard het Rijksmuseum!  

Wat is het mooi geworden. En wat is alles toegankelijk! Het verbaast mij dat al die de beroemde schilderijen zo van dichtbij worden aangeboden. Alleen bij de Nachtwacht, en bij het melkmeisje, staat een extra mannetje. Verder kun je overal héél dicht bij komen. Alles zelfs aanraken.... maar dat mag dan weer niet natuurlijk!

Een van mijn favorieten is de Zeven Deugden ..... over naastenliefde.

Schitterend allemaal...

Na een paar uur rondslenteren is de geest tot de nok toe gevuld met cultuur, en lokt het zonnetje buiten! OP naar de Negen Straatjes! De meiden willen shoppen!!

Naast het shoppen, en de nodige cafeetjes, wil ik zelf nog heel graag naar de Hortus Botanicus! Daar is het heel rustig. Tja.......... het is winter, dus heel spectaculair is het niet. Maar wel heel groen nog, in de kassen. Prachtig, die enorme tropische planten .......
En we vinden hier ook..... KLEUR!!!Als we s avonds een ommetje lopen komen we per ongeluk in de Lichtjesroute van Amsterdam terecht....


............. maar de allergrootste lichten zijn die van onszelf natuurlijk!! :D:D

0 reacties: