Bergwandeling.

on vrijdag 4 augustus 2017
Je hoeft echt niet 10 uur in de auto te reizen om een berg te beklimmen hoor. Je kunt ook naar Overijssel komen. Want wij hebben de Lemelerberg en de Anchemerberg.

Twee hartstikke leuke bergen, en zelfs met een matige conditie wandel je zó naar boven. Ze zijn namelijk nog geen tachtig meter hoog. Maar wel heel mooi.


Wij liepen vandaag de Archemerberg op, vanuit het dorpje Giethmen. Veel campings en restaurants overal, het is een toeristisch gebied. Maar als we het bos door lopen op weg naar de berg komen we haast niemand tegen.

Het is een mooie route met af en toe nog wat steilere stukken zodat je toch net kunt doen alsof je een alp op kuiert.Wat ik altijd het mooiste vind aan een berg, of heuvel, is als het op de top kaal is. Geen bomen. Zodat je naar alle windstreken de horizon kan zien.

Nou op de Archemerberg ligt het hoogste punt midden in een enorm  groot paars heideveld. Naar alle kanten .... lucht lucht lucht!! Je kan heel Overijssel zien.

Ik meen zelfs ons huis te zien liggen! 😉Ook zien we in de blauwe verte de rest van deze 'bergketen' liggen, de Sallandse heuvelrug, met de Holterberg, de Haarlerberg, de Noetselerberg, en nog een stel anderen.

Hoezo is Nederland plat??

Die hele bergketen is hier ooit door een gletcher geparkeerd. In de ijstijd. Vooruitgeschoven gesteente en zand. Je kan dat nog wel zien aan de paden. Allemaal kiezels en stenen uit de ijstijd nog. 
Zo mooi ... die blauwe bergen in de verte .....

Maar Brit en Paul lopen al meteen weer door. Terwijl je toch graag wilt genieten van de bijzondere energie, op zo'n punt. Maar nee holderdebolder we gaan de berg weer af.

Ook in het bos zijn restanten van de ijstijd te vinden. Iets grotere kiezels ..
We zien veel bosbessen en bramen. Ik eet ze graag maar Paul vindt dat vies. Vanwege hondepies. Flauwekul hoor, 't heeft nét geregend!

Grillig gevormde dennen midden in het wijdse landschap.

Echt de moeite waard om daar een dagje naar toe te gaan. Als je van wandelen houdt.

Als je van hard meppen houdt moet je bij ons in Punthorst zijn. Iedereen wil dat dorsen wel even proberen. Zo ook vanavond onze overbuurman. Wij zeiden, 'voorzichtig buurman denk aan je rug' waarop hij zei 'wat denk je wel, ik ben geen oude vent, ik moet nog 80 worden!!'

En hard meppen dat hij deed!!
Wij hadden nog een ander probleempje namelijk dat Bekje graag in het stro speelt. Ook als we aan het dorsen zijn. Ze is nergens bang voor ook niet voor de slag van de stokken. Elke keer moeten we haar uit het stro plukken.

Ze heeft nog een schutkleur ook!


5 reacties:

Annemarie zei

Wat een prachtig stukje Nederland. Laatst reed ik van Diepenveen naar Hoogeveen en kwam ik er langs. Ook vanuit de auto was het genieten. Dank voor het meegenieten van je foto's.

Renske zei

Mooie omgeving en aparte bomen. Ik zie er 'mensen' in.

Zem zei

Schitterend gebied om te wandelen, dank je voor de uitgebreide beschrijving mét kaartje!
Hartelijke groet, Zem.

Anoniem zei

Wij zijn een aantal jaren geleden speciaal naar Ommen gereden om bij een bedrijf een klepbankje te kopen, zo,n bankje had ik bij ons in de omgeving nergens kunnen vinden. Wat was het een eind rijden maar wel de moeite waard, leuk die totaal verschillende boerderij types die je onderweg ziet. Wat is Nederland toch mooi en op veel plekken nog dunbevolkt en landelijk, wij waren op die dag door diverse provincies gereden. Hadden nog Coevorden bezocht en zijn over de Postbank terug gereden. Lange rit voor een bankje maar de moeite waard. Vind het altijd zo leuk dat in een klein land als Nederland er zo veel verschillende streken zijn. Dat is goed opletten voor jullie met Bekje, het is zo,n schattig beestje, net als Brit. Vind huisdieren een verrijking van je leven.

Wendy zei

Bedankt voor weer een leuk blogje. En wat een leuke tip voor een uitje! Wij wonen in de Randstad aan de kust. Nu heb ik de kust wel genoeg gezien maar van de rest van NL dus duidelijk niet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...