Beetje dom

on vrijdag 17 januari 2014

We hadden een mooie plek gevonden voor de nieuwe kas, vonden we. Hier moest hij komen...


Goeie plek, vond ikzelf. Beetje in de luwte, wel lekker in het zonnetje.. Dus, afgraven die grond. Zand eruit, compost en aarde erin. 


Alleen.......... béétje dom, had ik niet op de achterkant gelet. Vanuit de ramen van de sportschool kijk je precies op deze plek uit. En dan zie je dus een groene plastic kas van twee meter hoog. In plaats van een groene tuin. Hmmm... niet slim. Ik ben es binnen gaan kijken, en nee.... dat gaat hem niet worden!

Een andere plek dus. Op het grote open stuk is ruimte genoeg, maar daar staat hij wel erg in de wind. En OOK weer in het zicht van de sportschool. 

Dus, misschien dan hier? Tussen de bedden en de compost? Daar waar die plank tegen die bult aarde aan staat.


Het is een beschutte plek. En uit het zicht. Maar... wel op bosbodem, met veel wortelresten erin. En ook vrij veel schaduw. Hoewel... ik ooit es heb gehoord dat je een kas helemaal niet in de volle zon moet zetten. Dan wordt het al snel te warm. Dus wat schaduw van de bomen is misschien juist wel goed?

Moeilijke beslissing. Maar we doen het toch maar. Gisteren hebben we de bult aarde alvast afgegraven.


Zou hier een kas passen van 4 bij 2 meter? 

Nou, eerst moet de grond nog worden omgespit. Mooie rulle aarde is het. Echte bosgrond. Maar wel heel veel wortels, die niet allemaal weg te krijgen zijn. Veel kweek ook. Teveel om op te eten! ;)

De kas heb ik nog niet binnen. Dus we hebben nog een weekendje om die bodem aan te pakken.

Ondertussen.... zijn de tuinbonen nu wel genoeg geweld. En hebben lang genoeg zonder zuurstof gezeten! Ze mogen uit bad.


Voor wie geïnteresseerd is in details: ik vind de Eleonore veel beter en gelijkmatiger geweld, dan het nieuwe ras, de Ratio. Of dat iets zegt over de oogst, geen idee.

Ze gaan op een natte handdoek, en die gaat er dan weer een keer overheen. Nu kunnen ze nog verder opzwellen.  Over een paar dagen, als de kiempjes te zien zijn, gaan we voorzaaien! 

2 reacties:

Martine zei

Misschien de sportschool verhuizen?

Clarien Cornelisse zei

:D
Goed idee! Was nog niet bij me opgekomen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...