Een beetje meer 'off-grid'??

on woensdag 3 januari 2024




Allereerst ..... allemaal een superfijn mooi en gezond jaar gewenst! 💥💥💥


Het nieuwe jaar is hier ondertussen begonnen met flink wat watergeweld buiten .... maar ook met flink wat water-en-zeep-geweld hier binnen! Want ik ben aan de grote schoonmaak. Dat doe ik altijd de eerste week van het nieuwe jaar want dan ben je er ook meteen maar weer vanaf.  


Maar nog even terugblikken. Op 31 december was mijn moeder jarig en waren we met de hele familie in Wildervank. Echt, het lijkt nog maar een tel geleden dat we daar met 6 personen uit 1 auto stapten. En nu stond daar ineens een heel wagenpark. 


Allemaal komen ze nu uit diverse hoeken van het land helemaal naar het noorden. Want uiteraard wil niemand omi's verjaardag missen!  




                  


Bob en Merel logeerden het hele weekend weer bij ons, met Beertje. En ook hadden we Wolfje tijdens oudejaarsnacht te logeren. Zo konden zijn papa en mama er even tussenuit. En hadden wij met de 2 jongetjes een levendige jaarswisseling!


En maandag reed iedereen weer naar huis en was ons huis voor het eerst in twee weken weer stil. Alleen een vage geur van poepluiers bleef achter.    





En na al die feestdagen dan jeuken mijn handen om weer wat te doen. Actie! De kerstrommel opruimen, vuilniszakken eruit, bedden verschonen. En dan als toetje dus die grote schoonmaak.


Ik begin altijd met de keuken want dat is het meeste werk. Het gaat niet erg snel want ik ruim ook meteen overbodige spullen op, of verander dingen. Zoals de glazen flessen met meel die op de plank staan. Eigenlijk is dat onhandig.


Dus die meel, die ging nu in een grote pot, die ik achterin de kast toevallig vond. Daar stond hij toch maar te niksen. En er stonden zelfs graanhalmen op afgebeeld! De perfecte meelpot!











En zo gaat het stapje voor stapje. 


Ondertussen regent het hier maar steeds door. Tijdens de wandelingen moeten we onze routes aanpassen want we kunnen er soms niet langs vanwege al het water.






En door al dat water werkt het riool ook nog steeds niet goed. Nog steeds lopen de afvoeren niet goed door. Qua douchen is dat niet zo'n probleem. Ik kan me prima redden bij de wastafel, en Paul doucht meestal ook maar 1 minuut. Maar .... qua wc ....


.... nou wil ik al héél lang erg graag een compost wc. Je weet wel, zo'n grappig houten hokje, achter je huis, met een houten wc boven een gat in de grond. Gewoon, voor de leuk. Paul vond dat maar niks. Vies, onpraktisch, en vooral niet comfortabel. 


Maar nu met dat gedoe met het riool ziet hij ook de goeie kant. Je bent dan namelijk weer minder afhankelijk. Dus, wie weet komt zo'n ding hier binnenkort. Weer een stapje verder op weg naar zelfvoorzienend leven. 


Maar goed, weer genoeg voor vandaag. Tabeh hoor, ik ga gauw weer verder.😊





             



0 reacties: