Leuke projecten.

on zaterdag 27 januari 2024




Eén van de leukste projecten van Prachtlint vind ik ... het wandelen. We hebben bedacht dat we alle wandelroutes in de hele gemeente Staphorst gaan lopen in 2024. En dan zoeken naar locaties waar de natuur wel een beetje opgefleurd kan worden.


Eéns in de twee maanden hebben we een vast overleg met de afdeling Groen van de gemeente, en dan bespreken we die plekken, en onze voorstellen. En als ze het dan met ons eens zijn .... dan wordt dat uitgevoerd. En krijgen we er weer mooie natuurparels bij! 


Nou, héél veel wandelen dus! Donderdagochtend ging de wandeling rond landgoed Dickninge. Maar daar vonden we niks. Want daar IS het al supermooi


Kijk ....







Donderdagmiddag was ik in de kas. Man, wat is die vies! Helemaal groen uitgeslagen. 


Ik wou hem schoonmaken, maar had uiteindelijk geen zin in die klus. Komt later wel. Het was soezig warm in de kas, en Bekkie sprong ook meteen naar binnen. En daar stond nog de bak met tuinbonen, die ik bijna vergeten was. Ze zijn allang ontkiemd.






Zodra de deur openstaat willen alle dieren in de kas. Want daar is nog groen te vinden en beestjes, die ze graag lusten. Dus, de kippen hebben even die ene linkerkant omgespit. Al dat groene kruid hebben ze los gekrabd en een groot deel opgegeten. 


Nu kon ik zó de tuinbomen daar zaaien. Bedankt weer kippen!




En toen kwam Ankie ook nog. Dat was natuurlijk geen project. Dat was gewoon gezellig. Haar moeder en haar vriendin hebben weer niet stil gezeten afgelopen herfst en winter.


Ik kreeg weer een hele voorraad tassen en er was ook een tas vol met prachtig gebreide en gehaakte kinderkleding voor Quiet, in Groningen. 


Om stil van te worden. Wát een arbeid weer. Van de ene mens, zomaar voor een andere onbekende mens. Zó lief! 



En kijk hoe mooi, dat ene dekentje. Dat wil je gewoon zélf hebben! Maar nee, toch liever maar voor een onbekend kinderledikantje. Voor een onbekend kindje, dat misschien nog nooit zoiets moois heeft gekregen. 


Hartelijk dank weer Ankie en mevrouw D en Wimmie, voor al jullie werk! 💗






En vrijdag. Wéér een project. Wéér een leuke.


Het is namelijk zo dat Merel, Bob en Beertje volgende week gaan verhuizen. Naar een fijn huis in Oegstgeest. 


'Zal ik dan een dagje komen oppassen?' had ik aangeboden. En dat wilde Merel wel. Dan kon zij een paar uurtjes ongestoord dozen inpakken. En ik dus alwéér aan de wandel, achter een kinderwagen. Dit keer door de straten van Rotterdam.  








En dit keer niet met een Wolfje maar met een Beertje in de wagen. Die als een roos lag te slapen. Niks van Rotterdam heeft hij gezien! 


Hij zag alleen maar de piepkleine binnenkant van twee piepkleine ooglidjes.


😍





Sjonge, en zo is project 'Rotterdam' na zeven jaar ook alweer afgesloten. En nu dus op naar project ..... Oegstgeest. 


Mij benieuwen! 


🏠🏠🏠🏠🏠



En vandaag nog een klein projectje in de Bakkerlaan in IJhorst. Daar was Prachtlint vanmorgen aan het bloembollen planten. Samen met Stichting Welzijn. En met de bewoners.





Maar er kwamen niet erg veel bewoners opdagen. Hadden ze het briefje niet gelezen? Of waren ze verlegen? Nou ja, met een klein groepje, en een grote kan koffie, lukte het ook. En zo zijn alle bollen nu begraven, op het veldje aan de Bakkerslaan.


Over een maandje of twee maar weer eens kijken, hier. Naar de bloemenzee.






De fruitbomen had ik ook willen snoeien deze week. Maar het is er niet van gekomen. Alleen deze twee. Een peer en een kers. Zodat ik toch weer een vinkje kan zetten op mijn lijst. Haha. 


Fruitbomen gesnoeid.





 

Want dat is zo leuk aan projecten doen. Vinkjes zetten!


✔✔✔✔✔

0 reacties: