Een leuk momentje.

on donderdag 18 maart 2021





Ik lees soms in de reacties mooie dingen zoals ..... ik lees Moeskers Moestuin bij de koffie 's ochtends en zo heb ik een leuk begin van de dag ... 


Dat doet me goed! Hoewel ik er misschien niet altijd op reageer. Nou ja, bijna nooit eigenlijk. Maar in elk geval, dat leuke momentje, dat is nou precies de bedoeling. Even iets anders aan je hoofd hebben. Even geen gedoe over Corona of over op wie je nou weer moet stemmen.  


Haha .... daar zijn genoeg anderen voor, die je daar hele zinvolle dingen over kunnen vertellen. 


Elke dag zijn hier bij ons thuis vele vele van die 'leuke momentjes' (naast uiteraard ook minder leuke) en die probeer ik dan te vangen in een foto of een stukje tekst. En dan stuur ik ze de wereld in. En goh, ze komen zelfs aan in Australi毛, zag ik in de statistieken, en helemaal in IJsland en ook in Boerakker en in Neede en in Yerseke en gewoon hier vlak om de hoek, in Staphorst. 馃槉馃槉


 




Het grappige is, dat als je leuke momentjes vast legt, voor op een blog, dat je er dan ineens steeds meer gaat zien. Je gaat erop letten, op die leuke dingen. Zoals, pakjes pasta in de supermarkt, gemaakt van linzenmeel en wortel, of van erwtenmeel en courgette. 


Dat is toch vreselijk leuk?? Dat we dus gewoon pasta kunnen maken met wat we zelf in onze tuinen verbouwen?? Dan krijg je enorme zin om dat zelf 贸贸k proberen te maken!


Alleen nu maar hopen dat mijn koffiemolentje die harde erwten kan fijnmalen. En dat hij niet uit elkaar spat. Hoewel ... dat zou 贸贸k weer een leuk momentje zijn voor op een foto! Clarien maalt erwten en koffiemolen knalt kapot.


Clarien zit te schuilen in het geitenstalletje. Dat was 贸贸k grappig!! Och, en die foto was al van een paar dagen geleden, maar omdat ik vandaag verder eigenlijk niks heb, mag hij erop. Het was in elk geval leuk daar, want droog, en het was een selfie waard!


Zadenpakjes openmaken. En je verheugen op wat er uit gaat groeien, uit al die zaden. O贸k altijd weer fijn. Elk jaar weer. Ook na twintig jaar is het nog steeds net zo leuk als die allereerste keer!






En dan tot slot komen we aan de enige twee foto's die echt van vandaag zijn. Haha. Weer dezelfde? Nee hoor. Dit is een ander vak van de tuin dan gisteren. Vandaag heb ik weer een heel vak opgeschoond. Door dat werken met karton gaat het zomer-klaar maken heel rapjes!


En als zo'n vak dan af is, en het zaaien mag beginnen, en er dan 贸贸k nog een regenboog verschijnt aan de einder ..... dat is dat toch echt wel een h茅茅l mooi 'leuk momentje'!




 


Dankjewel voor jullie enthousiasme altijd, en al die lieve reacties! Doordat hier zo trouw wordt gelezen ben ik gemotiveerd om steeds weer op zoek te gaan naar mooie dingen .... 


 .... en daardoor wordt je leven als vanzelf al steeds mooier!


馃尭馃尭馃尭


17 reacties:

Petra1945 zei

Klopt precies, Clarien. Een leuk moment om de dag op te starten (en toevallig nu om de dag af te sluiten).
Vraagje: zitten jullie nog opgesloten vanwege het fietspad? Of is dat weer voorbij?

Lies zei

Dikke dankjewel uit Brugge, Clarien, omdat ik eentje van je lezers mag zijn!
Lie(f)s.

Anoniem zei

Ook van mij bedankt voor je blogs, ik vind het top!
En wat een leuke selfie, echt om in te lijsten.
veel liefs, Saskia

DagelijkseOnzinDingen zei

Ik sluit altijd mijn dag af met jouw gezellige blogjes Clarien. Zo vlak voor het slapen gaan even meegenieten van je verhalen en je foto's. Dank je wel voor al die gezelligheid en inspiratie! Groetjes, Annemarie

MariekeW zei

Vanuit Amsterdam een reactie. Ik sneed vandaag een pompoen open om te roosteren. Bleken er allemaal kleine plantjes in te zitten. Ik moest meteen aan jouw blog denken. Wat een levenskracht he! Helaas heb ik veel van het jonge grut vakkundig om zeep gesneden omdat ik ze pas laat zag. Er staat er nu eentje in een potje binnen en de andere halfontloken pitten zijn begraven in de tuin. Kijken wat het wordt. Dankjewel voor je fijne berichten. Ik lees ze de ene keer s ochtends bij het ontbijt en de andere keer laat op de avond. Leuk dat je het volhoudt om te bloggen.

Anoniem zei

Goedemorgen,
Oh wat bijzonder dat je inmiddels met je verhalen de wijde wereld in vloegt!
Vanaf Noord Holland, bedankt en ook hier wordt er genoten van je verhalen!
Met vr gr
Nicoline

Wendy zei

Inderdaad is jouw blog een van mijn leuke dagmomentjes. Daarvoor heel dankbaar.

Judy zei

Ik lees je blog bij mijn eerste koffie! En ik geniet altijd van je belevenissen!

Marietje zei

Ik reageer niet zo vaak maar lees trouw elke ochtend je blog. Heerlijk om vrolijk de dag mee te beginnen. Ik krijg echt energie van je fijne verhalen.
Dus een knuffel voor jou uit Nieuwegein
Groetjes
Annemarie

Anoniem zei

Ook vanuit het hoge noorden wordt je blog bij de koffie gelezen hoor. Hoe leuk is het dat zo'n blog ons samen verbindt. Enn.. nu wil ik het ook proberen met die wilgetenen mand. Pas heb ik er nog poppen mee gemaakt voor de alleen reizende vluchteling-kinderen van Moria. Er komen op 2-4-2021 4.222 aangeklede poppen in een weiland in Morra (Friesland) te staan. Het hele verhaal staat op kampmorra.nl

Jasper en Henny zei

Goeiemorgen,
Vanuit Denemarken lees ik ook meestal s ochtends je blog. Ik was nooit zoveel in de tuin bezig, maar blijkbaar werkt het aanstekelijk. Vorig jaar begonnen met een moestuin met plantjes, dit jaar wil ik ze zelf op kweken. Dus ik blijf je volgen om dingen te leren, idee毛n op te doen, enz.
Dank je wel!

Anoniem zei

Ook hier in "het Haagje"genieten we mee hoor van jouw (foto)blogs over alle wetenswaardig heden qua planten/zaaien/koken ect. De blogjes over de dieren hebben me al menigmaal laten schaterlachen!

Gr, en een mooi weekend toegewenst,

Veronique.

Unknown zei


Hier Zuid-Frankrijk .......ben lang ziek geweest maar
gelukkig gaat het weer een beetje ....
geniet heel erg van je blog en ben nu zelfs weer een
beetje in de tuin bezig .....
Dank voor je fijne verhalen
ggroet
maria voets

Anoniem zei

Ik vind het ook zo heerlijk verhelderend in m'n hoofd om es gezellig in je blog te duiken als het even niet zo lekker gaat!
Soms moet een mens meer verwerken dan hij/zij op dat moment aan kan,
en dan is dit een zalige blog, zo blij en positief, dank daarvoor 馃槉
Maar het hoort zowiezo ook bij mijn dagelijks ritueel!

Groet'n uit de tuin van "de Bruin" (Tolbert)

Anoniem zei

Ook hier bij de favorieten.
Dankjewel!
En groetnis 煤t Frysl芒n.
Truus

Katleen zei

En uit Leuven, vanop onze spiksplinternieuwe buurtmoestuin !
Waar ik dankbaar veel van jouw tips en ideetjes zal gebruiken en doorgeven. Om zo weer andere mensen warm te maken om te gaan tuinieren en zorg te dragen voor de natuur rondom ons. De keten van Clarien !

Peggy-sue zei

Ik loop regelmatig een aantal blogs achter (nu dus ook weer haha) maar ik geniet telkens van je leuke informatieve blogs en je prettige schrijfstijl. Leerzaam 茅n leuk!