Wat deden peppi en kokki vandaag?

on woensdag 27 mei 2020




Met de klossen stroomdraad, door Shirley keurig opgerold vorige week, togen we vandaag naar het weiland van Wim en Jacky. Waar de omheining gerepareerd moest worden.

Er is daar laatst een pad gemaaid langs die omheining, en hier en daar was het oude draad per ongeluk geraakt door de bosmaaier. Er lagen allemaal losse stukken draad. Dus het onderste draad moest vervangen worden. Dat lijkt simpel, maar deze peppi en kokki zijn niet zo ervaren met die dingen.

Zo lieten wij de kruiwagen met spullen aan het begin van het weiland staan, en moesten voor elk tangetje en dingetje weer helemaal terug lopen. En we hadden ook niet alles bij ons en moesten ook een keer weer helemaal naar huis lopen om wat te halen.

Al het oude draad moet je dan netjes oprollen en meenemen, want op een landje waar dieren staan wil je geen los draad laten slingeren. Het draad was moeilijk te vinden in het hoge gras. Vooral omdat het soms weer in één keer poingngngn losschoot uit je handen en dan in krullen over het weiland danste.

Nou goed, toen was het oude draad weg, en moesten we eerst rondom het het hele weiland het gras wegknippen onder de omheining, omdat het onderste stroomdraad anders half in het gras hangt, en dan verlies je stroom.

(héél belangrijk .. lange mouwen lange broek ivm brandnetels teken wespen distels en meer)





Je snapt dat we even bezig waren. De hele ochtend en de halve middag, om precies te zijn. Als laatste nog een dwarsdraad over het weiland gespannen, want Bella en Buurtje krijgen niet het hele weiland in één keer ter beschikking.

Elke week een stuk weiland er bij, net als vorig jaar. Anders eet Bella alleen de lekkere plantjes op en niet de wat minder lekkere, die ook goed voor haar zijn.

En toen .... heerlijk thee drinken bij Editha en Erik, die daar een steenworp vandaan wonen. Lekker in de schaduw van de walnotenboom. Luisteren naar vogeltjes. Daar knap je echt van op!




En verder heb ik eigenlijk niks. Geen foto's ook. Alleen nog van die eikenprocessierupsen-val, wat ik gister beloofd had. Hier zie je eerst het pad onder de eiken, wat Paul laatst gemaakt heeft. Haha hij wordt ook al echt een natuurmens! Zo'n mooi pad, van snippers en stammetjes!

We willen er nog graag varens langs en van die andere bos dingen, zodat het hier een klein bos-biotoopje wordt.

Aan het einde van dat pad ga je naar rechts en daar hangt hij dus.






En ik zie nu dat er een band loshangt. Had het vanmiddag niet gezien. Dus dat moet nog even gemaakt.

Men zegt dat dit soort vallen weinig helpen tegen de rups, omdat die in principe niet uit de boom komt. En dus ook niet in die val loopt. Maar onze rupsen heb ik vorig jaar toch echt in een lange processie over het pad zien lopen. Ik meen dat ik dat zelfs op het blog heb laten zien.

Of het helpt? We wachten af.

Tot slot nog de eerste batch limonade. Of eigenlijk de tweede want er was ook al paardenbloem-rabarber limo. Met suikerbietstroop. Maar die is allang op. Wat je hier ziet is vlierbloesemlimo met rabarber. Citroensap is dus niet nodig. Voor 5 liter nam ik zo'n vijftig vlierschermen en vijf stelen rabarber.

Alleen suiker hoef je nog maar toe te voegen. Ik nam 1250 gram suiker op 5 liter. Dus 250 gram suiker per liter siroop. Als je dat 1 op 10 verdunt dan heb je zo'n 5 gram suiker per (groot) glas limonade. Wat echt niet veel is. 😊 








En dit ..... staat hier op tafel. Het zijn de restanten van het aloe vera maskertje van Lien. Voor haar  haar.

Maar ze is al naar bed. Zó moe 's avonds joh, sinds ze hier logeert. Snap jij het?

😄😄



2 reacties:

Lies zei

'Poingngngn'-> 'k zie/hoor 'm springen, Clarien!
Verdiende thee!
Mooi pad, Paul. Ook dat mag eens gezegd.
En mama's mogen niet moe zijn...
Lie(f)s.

Willemijn zei

Dankjewel voor het recept voor de vlierbloesem-rabarberlimonade. Het staat op de planning om volgende week te gaan maken, 't lijkt me heerlijk!