Op de valreep.

on vrijdag 31 januari 2020




Op de valreep van januari zijn de allereerste aardappels weer in het licht gelegd, om te kiemen. Het zijn de Rode Raja's, mijn favoriete aardappels, maar helaas is het pootgoed niet meer te krijgen in de handel.

Dus gebruik ik nu al twee jaar mijn eigen poters. Je neemt de middelgrote aardappels van het vorige jaar, haalt de langste sprieten eraf, en legt ze op een lichte vorstvrije plek. Dan komen er vanzelf kleine sterke groene uitlopers aan.

Dan wachten. Half maart gaan bij mij de eersten de grond in. En dan tot half april elke twee weken een serie aardappels poten.





Op de valreep van januari zagen we op de wandeling een mooie combinatie van dode en levende grassen.

Gras .... bekijk het van dichtbij ... en je staat versteld hoeveel verschillende soorten er zijn en hoe mooi sommigen zijn. En hoe mooi ze kunnen bloeien.

En waarom de ene soort dan afsterft in januari en geel kleurt, en de andere soort gewoon blijft leven en frisgroen blijft, is een raadsel.






Op de valreep van januari mocht ik wat foto's maken, thuis, bij een vriendelijke mevrouw. Van die foto's, en van wat zij zoal doet, wordt later een verslag gemaakt.

En de link daar naar toe krijgen jullie uiteraard van mij, te zijner tijd.








Op de valreep van januari ben ik weer gaan zaaien!

Pepers, rood en groen. En sla, rood en groen. En ook lekkere koolrabi en paprika en meer.






Op de valreep van januari verklaar ik het tuinseizoen op Moeskers Moestuin ....  voor geopend!!

😊🌻🌱


3 reacties:

Lies zei

Boeiend, Clarien, die patatjes, het gras, die mevrouw die zakken maakt, en het moestuinseizoen dat geopend wordt bij jou !
Lie(f)s.

Spaarmoeder! zei

Mooi he? Alles gaat weer van start met de komst van het licht.
Raja's zijn herlijk. Mooi geel van binnen en smaakvol. Ik wist niet dat er zo lastig aan te komen is. Ik bestelde ze altijd bij de bioboer.

Christel | Het rijke wijf zei

Ohhhh elk jaar hoop ik dat ik ook zo maar spontaan een goede moestuinierSTER zal worden. Ik ga morgen in de tuin aan de slag met opruimen en zal kijken waar ik een begin mee kan maken. Dank voor de inspiratie. En mag ik opmerken dat de verificatie heel onhandig is. Maakt dat ik bijna mijn reactie wegklikte.