Nieuwe en oude vrienden, Open Dag Zonnehorst.

on zaterdag 17 juni 2017Vorige week reed ik naar Bussum, vandaag kwam Bussum naar Punthorst. Het Tassenteam kwam naar de Open Dag op De Zonnehorst. En de dames voelden zich daar onmiddellijk als vissen in het water! 😊

Nou wonen hier in de streek natuurlijk ook alleen maar errug leuke mensen, dus dat was wel te verwachten!

Vanochtend om 9 uur waren we paraat, stand opbouwen, en rondkijken wat en wie er allemaal waren. 

De bijenvereniging uit Nieuwleusen was er, en er was een team van deelnemers aan de Alpe D´Huzes, die appelsap verkochten voor het goede doel, de kankerbestrijding.

Er waren veel lekkere hapjes en drankjes, er was muziek, en op zolder waren de hele dag viltworkshops. Nou ja, hier ook al!

Henk en Martijn waren druk met rondleidingen geven over het hele terrein. Leuk om te zien hoeveel jonge gezinnen daar aan meededen. Die geïnteresseerd zijn in natuurlijk en onbespoten voeding.

Nou, ´s morgens liep het nog wat stroefjes .....  het weer bleef donker, de mensenstroom kwam niet echt op gang ... en toen ging het zelfs nog een beetje miezeren ....

..... maar rond de middag brak de zon door, werden we lekker warm, en ja hoor daar kwamen de mensen aan!! Uiteindelijk kwamen er veel bezoekers, de open Dag van de Zonnehorst was echt een succes!

Natuurlijk veel mensen uit de buurt. Maar er waren ook mensen van verder weg, ook bloglezers!
Leuk om jullie ´live´ te ontmoeten!!

En veel kinderen.
Op zolder zat Marite, die workshops gaf hoe je van ruwe wol vilt kan maken. Ik heb m´n ogen uitgekeken. In de basis is het helemaal niet ingewikkeld. Je neemt plukjes wol, en mengt dat met zeepsop, dan wrijven, en de wol gaat aan elkaar kleven.

Steeds plukjes toevoegen, mooie kleurtjes, en je krijgt een vilten balletje.Dat is het pricipe. Zo maak je ook vilten lappen, en uiteindelijk al die mooie spullen.

Nou ja ik leg het vrij simpel uit, en zijn natuurlijk allerlei technieken, maar de basis is dat je de wol laat krimpen en aan elkaar plakken, door het warme water en de zeep, en door het wrijven. Je krijgt dan dus ... stof.

Zo maak je van een puur natuurprodukt een prachtig bruikbaar iets.


Marite kan het heel goed uitleggen en voordoen. Nou, dat komt wel goed met al die vachten die op zolder liggen!

Je gaat je bijna verheugen op de herfst, als er weer tijd is voor die binnendingen. Ik zou graag een paar pantoffels willen maken. In een mooie blauwe kleur. Van onze eigen wol.

En overal zien we onze tasjes!

Bij alle stands is veel belangstelling. En iedereen wil ook wel even in de winkel kijken, en in de kassen, en sommige mensen willen ook wel graag Moeskers Moestuin zien en de geiten. Nou loopt u maar door!

Marjan brengt een van onze bijentassen naar de imkers. Een pot honing krijgen we terug. Ja je bent a la minute dikke vrienden van elkaar, op zo´n leuk buurtmarktje! 😊😊


Door de drukte heb ik niet veel plaatjes ..... wel veel praatjes gehouden.

Het was echt gezellig. De sfeer op De Zonnehorst is altijd prima, en dat steekt iedereen aan!

Na het eten nog even peulen plukken, en dan vertrekt het superteam weer, terug naar het Gooi. Ontzettend bedankt Barbara en Marjan!


Kijk Marjan gaat met tuinvoeten weer naar huis!

Zo´n avond na zo´n drukke dag ..... is ook mooi. De zon die daalt, vliegjes boven de mais, langzaam rijpende rogge, en dan terugdenken aan de dag, en aan hoe waardevol vrienden zijn.


Nieuwe mensen ontmoeten, een nieuwe omgeving leren kennen, het is enorm inspirerend.

En oude vrienden, die je opzoeken, en die de handen uit de mouwen steken ....

..... dat is onbetaalbaar!  💚💚


Fijn weekend, tot maandag!3 reacties:

Wonen en leven in Roemenie zei

Wat heerlijk dat de opendag zo'n succes was en leuk dat er ook bloglezers zijn gekomen . wat een leuke foto van alle verse groenten , en fijn dat mensen hun kinderen meenemen . Het is erg maar soms weten kinderen niet beter dan groenten komen uit de supermarkt en niet wat er allemaal aan vooraf gaat.
Fijne zondag ,Henriette
www.onsleveninroemenie.blogspot.ro

Barbara zei

Hi Clarien, een supermooi verslag van alweer een topdag met het tassenteam.Wat een lieve fijne interessante mensen, ik neem het met me mee. De zoete doperwtjes uit Moesker's Moestuin zo van de plant geplukt smaken als snoepjes. Eigenlijk nog lekkerder! De kakelverse komkommer van de Zonnehoeve is inmiddels half op, geraspt met een beetje zout, veel peper, iets knoflook een een schep volle kwark. hmmm!
Bwt: heb jij misschien een grondwaterpomp (voor het ijsbad....)

Clarien zei

Nee maar we hebben wel een pomp naar de Beentjesgraven. behoorlijk schoon water, wordt in gezwommen.