Kleur bekennen.

on vrijdag 16 juni 2017
Ik begon vandaag met trekken. Hele rijen planten uit de grond trekken. Alle doorgeschoten raapstelen en rucola, die prachtig gebloeid hebben, gaan plat.

Sorry bijen, 't feest is afgelopen. Binnenkort komen daar weer nieuwe kleine kooltjes.

Tussen die reusachtige planten vind ik zowaar de meirapen terug. Er zijn nog een stuk of twintig, en met de blote billen liggen ze naast elkaar. Wat zullen we daar es mee gaan doen?


Er is ook veel sla en andijvie over-de-datum.

Tja wat doe je met al die doorgeschoten groente? Op de compost, zou je zeggen. Ja, het gaat naar de compost, maar dan een hele snelle. Ik heb een geheim wapen op de tuin. In plaats van in drie maanden worden mijn groenteresten in 24 uur gecomposteerd!!

Ziehier het geheime wapen! De CompostMachine!!

In no time maken ze er mooie keutels van die over het hele weiland gaan. Dus, de mineralen uit de moestuin worden zo netjes verdeeld over het hele terrein. Hartstikke handig!

Ze krijgen niet alleen vers groenvoer van de tuin. Net als bij de composthoop, moet je ze gevarieerd voedsel geven. Groen en bruin, nat en droog. Er is ook een stapel groente tot hooi gedroogd, en die krijgen ze ook.

De geiten vinden het allemaal be-he-he-he-hest!


In no time is alles op.

Op de lege plekken gaat weer nieuwe compost. Ja en zo kun je steeds doorgaan met de kringloop.

Iets anders vandaag. Bijna vergeten, maar maandag komt de schilder weer en dan MOET er verf zijn. Maar wat voor kleur???

De huidige kleuren van ons huis zijn donkergroen (museumgroen) voor de deuren, en creme voor de ramen, en een soort warm geel voor de kozijnen. Maar dat geel vind ik eerlijk gezegd niet zo mooi .....

Ik wil het graag iets anders ... meer naar ecru. Maar het is moeilijk! Het moet ook weer niet te saai worden.

Paul vindt dat geel prima. En iets anders ... vindt hij ook prima. Nou daar heb je wat aan. Ach, 't is ook weer niet zooooo belangrijk, maar ja, je moet er wel weer 10 jaar tegenaan kijken.

Twijfel twijfel ....

... of zullen we het heel anders doen en de Staphorst kleuren nemen?


Nee .... toch maar dit.
offe .... sjonge ... moeilijk!!


En morgen ..... Open Dag op de Zonnehorst!!  :D3 reacties:

Wonen en leven in Roemenie zei

Leuk om te zien hoe blij de geiten zijn met het doorgeschoten groen , ook kippen en konijnen weten er altijd goed raad mee. Ideaal zo'n kleuren waaier vooral omdat er kleuren gecombineerd worden op een strook. Veel succes met uitzoeken en fijn weekend .

gr henriette
www.onsleveninroemenie.blogspot.ro

Ineke zei

Ha Clarien.
Veel plezier vandaag op de zonnehorst.
Combi verf is meestal: ral 9010 en standgroen ( sommigen noemen dit ook wel antiekgroen )
Maar combi dat hele donker blauwe met 9010 kan ook.

Maar het is geheel aan jullie.
Succes en fijn weekend.

Anoniem zei

Kleuren uitzoeken is altijd moeilijk, maar wel leuk werk. Vooral als je daarna ziet hoe een huis mooier wordt als alles weer netjes en strak geschilderd is. Wij kunnen vandaag niet langskomen omdat wij te ver van jullie vandaag wonen, maar ik wens jou en alle andere deelnemers een hele fijne en gezellige dag toe.