Blue Monday.

on maandag 12 juni 2017

Marlieke vond een jonge vogel ... tegen het raam gevlogen ... helemaal versuft.

'Wat zullen er ermee doen mam? Als we hem laten liggen eet Brit hem op.'

Ze had hem al in een bakje, met gras en stro. Heel lief, maar daar kan je zo'n vogel niet in laten zitten natuurlijk. In de slakom.

'Zet hem maar op zolder. Daar kan Brit niet bij.' Zo gezegd zo gedaan. Bakje water erbij. Het bakje van de konijnen. De vogel kan daar ongeveer in zwemmen, maar lief bedoeld.

Wat moet zo'n beestje eten? Nou, vliegen hebben we zat in huis, dus we meppen er een paar dood en leggen wat verse vliegen voor hem neer.


Maar hij wil niet eten. Hij wil die vliegen niet. Hij wil niks.

Ik voel me net als die vogel. Het is vandaag blue monday. Ik ben niet tegen een raam gevlogen maar heb wel opstartproblemen.

Je wil zoveel op zo'n dag, maar komt gewoon niet op gang. Je zit gewoon een beetje te suffen op zolder, naar vier dode vliegen te kijken. En naar een konijnenbakje met water. En je komt tot niks.Vandaag zijn er twee keukens die opgeruimd moeten worden, en dozen en dozen vol met spullen die allemaal in een kast of een la moeten.

Pfffffff .........


De vrolijke korte broeken en t shirts hangen aan de lijn. Geen zon te zien. Het is weer jassen-dag. En zodra de was buiten hangt .. gaat het regenen.

Tuurlijk. Blue monday.

Kijk, de tuin heeft ook blue monday.
We wachten gewoon op dinsdag. Welterusten! 😪

(ps de vogel is weggevlogen, na een uurtje of wat)


3 reacties:

Elsbeth zei

Beste Clarien,

Fijn dat de vogel weer is opgeknapt. Wat ik meestal doe (of deed, het is al een tijd niet voorgekomen hier) is de vogel in een kartonnen doosje stoppen, niet te groot, bovenkant dicht en een uurtje met rust laten. Na dat uur is de vogel of opgeknapt en dat hoor je aan het gekrabbel in de doos, of nog steeds versuft en dan is er meestal iets mis. In het eerste geval kun je hem uiteraard loslaten, in het tweede geval, tja, misschien nog een uurtje wachten en als hij dan nog niet is opgeknapt misschien een vogelasiel bellen?
Ik heb ooit op deze manier een prachtig vogeltje weer kunnen loslaten, toen ik hem opzocht in mijn vogelboek bleek het een goudhaantje te zijn geweest! Zo'n prachtig, teer vogeltje had ik in mijn hand gehouden..

Groeten,
Elsbeth

tientonnerelf zei

Ach, een mooie boomkruiper !

Helena zei

Ach dat vogeltje...
Ene , iedereen mag wel eens een mindere dag hebben.
Helena