Eindelijk.

on dinsdag 6 juni 2017

Wel, niet, wel, niet, en inééns ..... daar gingen de hemelpoorten wijd open en daar stroomde het water naar beneden. Lang verwachte frisse regen, ik kijk er met veel plezier naar!

Ook al moet de was van de lijn af en aan een rekje onder de kap, en moeten alle bosjes kruiden naar binnen, en moeten we de slappe stengels van de capucijners en de erwten stevig opbinden, tegen de harde wind .....
..... het is het meer dan waard. Van mij mag het drie dagen blijven regenen.

En daarna weer lekker warm natuurlijk!

(Maar ja Lente luistert toch niet naar wat wij willen, die heeft haar eigen programma. 😊)

De deur van onze slaapkamer staat wagenwijd open. Of wacht es, de deur is er helemaal niet meer, hij is er uit gehaald! Ja want de schilder is er ineens, en is vandaag begonnen met het buitenschilderwerk. Het voorbereiden.

Net als de regen ..... ook héél welkom!

En een slaapkamer zonder deur daar zeur je dan niet over.

Er zit een gat onder in die deur. Een groot gat. Houtrot. Zo'n gat moet je niet vullen, daar zet je een nieuw stukje hout in. Dit is een stuk Oregon Pine hout, voor de kenners. Dat is sterk hout en wordt steeds meer gebruikt voor binnen- en buitentimmerwerk en bijvoorbeeld voor gymnastiektoestellen en masten van schepen en ladderbomen.

Het is sterk en taai hout. Altijd leuk om iets over hout te leren, zulk mooi spul!!

Nou dat komt helemaal goed met die deur.

En ik ga maar eens binnen aan het opruimen. Ook al ... eindelijk ..... voor het eerst in weken een keertje niet op de tuin. En morgen dito!

Genoeg te doen hier!
3 reacties:

Leonie zei

Ik ben ook blij dat ik eindelijk eens iets in huis kan gaan doen, in plaats van op de tuin :)

Wonen en leven in Roemenie zei

Heerlijk he zo'n regenbui , hier heeft het eindelijk ook geregend. Het ruikt dan zo heerlijk en de tuin is er heel blij mee.
Gr Henriette
www.onsleveninroemenie.blogspot.ro

Vonk Schilders zei

Leuk om te zien dat het gat in de deur opgevuld wordt met een nieuw stuk hout. Wij gaan namelijk ook op deze manier te werk wanneer sprake is van houtrot. Mvg, Lars.