Vijgen, mest, Paul weer thuis, naar AH, en bijen.

on donderdag 17 oktober 2024






Ooit prikte ik in de voortuin een stekje van een vijgenboom in de grond. Daaruit groeide een onnozel boompje dat we iedere keer per ongeluk bijna wegtrokken bij het jaarlijkse snoeien. 


Maar hij overleefde dat gelukkig, groeide gewoon door, en kijk nou toch eens. Allemaal vijgen! Heerlijk zoet. 







Je eet ze gewoon met schil en al. En je kunt ze ook drogen maar daar krijgen die van ons de kans niet voor. We zitten er nu steeds op te loeren en als er dan weer een paar rijp zijn dan hopla ... happa!! 😋


Dus mocht je nog een leuke sterke fruitboom zoeken voor een beschut en zonnig plekje in je tuin, neem dan eens een vijg! Hij wordt wél groot trouwens, dat wel .... en of hij voor ons slaapkamerraam kan blijven staan is nog maar de vraag ... maar dat zien we later wel weer.


Wat verder? Ik was aan het goud delven. Bij de geiten. Daar ligt het voor het oprapen!




Dat is natuurlijk gewoon mest. Maar voor mijn tuin is het goud waard. 


Het was lekker zonnig en gezellig bij de geitjes. Ze komen uiteraard meteen kijken, en vragen zich af wat ik met al die dropjes van hun ga doen. 






Hieronder een kort filmpje ... even op het plaatje klikken!



                                 


En zo zijn we dus al weer bezig met de voorbereiding van het volgende seizoen!


En dan .. iets héél anders!


Vanmiddag haalde ik Paul van station Zwolle. Hij was een hele maand weg geweest. Haha nee daar had ik niks over geschreven. Ik vertel dat pas als hij weer terug is, dat wil hij graag. Affijn, hij heeft met zijn vijf fietsmaten een lange tocht gefietst, eerst door Frankrijk en toen dwars door Spanje. 


Hieronder zie je een deel van de route en wat foto's van de mannen.


  


         




            



Ja die jongens hebben een geweldige maand achter de rug. Vandaag vlogen ze vanaf Faro weer terug, en de 'bezemwagen' met de fietsen en bagage volgt later. 


En nu zit Paul hier weer gewoon op de bank. Ook fijn!


Ik heb deze afgelopen maand daardoor eigenlijk géén boodschappen gedaan. Ik at gewoon van eigen tuin. Gewoon, wat er was. En dat ging prima! Er was nog wel wat kaas op voorraad, en koffie en zout enzo hebben we natuurlijk ook altijd wel, maar qua verse producten hoefde ik niks kopen.  


Maar vandaag moest ik dus wel even wat halen, want Paul wil het toch wel graag iets minder 'basaal'. Die wil graag bananen en mango's en yoghurt enzo. En ook 'gewoon' brood. En vooral ook .. borrelnoten! Nou, óp naar appie! 







Haha en als je dan een tijd niet in de super geweest bent dan ga je voor de bijl! Want behalve Paul zijn spullen kwam ik ook met dit thuis ....




Lekker herfstbier! Zoutjes, en extra boter. En ook zo'n blender. Omdat ik steeds op Insta recepten zie met allerlei sauzen die je in een handomdraai maakt, met zo'n ding.


Grappige romige groentesauzen van bijvoorbeeld bloemkool, bonen en cashewnoten. Hoe verzin je het?? Nou die gaan we binnenkort zéker proberen!


En bij de kassa kreeg je dit in je handen gedrukt:





Dat is iets wat ik zelf niet snel zal kopen want het is echt makkelijk zelf te maken. Ik heb daar al eens wat over geschreven  Klikklik


Ik ben nu wel de draad van mijn verhaal kwijt, er waren meer dingen waar ik iets van wilde laten zien. Van de bijen, die ineens weer zo actief zijn. En oja, ik volgde een bij op haar vlucht, en ontdekte toen waar ze zo druk op aan het vliegen waren ....


.... op de phacelia dus!






Wat een rommelig verhaal vandaag. 

naja

0 reacties: