Verjaardagen.

on zaterdag 19 oktober 2024



Het is minstens twintig jaar of meer geleden dat Paul en ik samen  in een speelgoedwinkel kwamen. Op zoek naar kadootjes.  


Maar ja, inmiddels zijn we opa en oma, dus .. waren we vrijdagochtend hier. In de grootste speelgoedwinkel van Zwolle. Ik weet niet meer hoe hij heet, maar het was een lel van een winkel. Tjokvol speelgoed. 


Wij keken onze ogen uit. Haha wat is er in die twintig-plus jaar veel veranderd!






Of nou ja .... het materiaal is misschien veranderd en de kleuren, en de techniek, maar knuffelbeesten zijn er natuurlijk nog gewoon en poppen ook en kinderwagentjes en lego en duizenden autootjes. 


Nou, we zijn geslaagd hoor! 


Maar vanochtend was er eerst nog een leuke tuinklus namelijk het schoonmaken van de kas. De hele groene bende mocht eruit. 





En daarna spoelde ik de bodem van de kas door met regenwater, uit de ton die ernaast staat. Lekker met emmers water pletsen! 






Je ziet dat er paddenstoelen groeien op de kasbodem. Dat is een goed teken. Dat betekent dat er mooie schimmelsporen in de grond zitten, belangrijk voor het bodemleven. De paddenstoelen gingen wel een beetje kapot in al het watergeweld maar dat geeft niet. 


Het zijn alleen maar de vruchten van de 'zwam' die onder de grond zit. En die zwam zit daar veilig opgeborgen, zolang je niet als een dolle de grond gaat omspitten natuurlijk. 




Na de eerste ronde staat er een kar met groen die naar de composthoop gaat. En een berg bamboestokken en een emmer met touwtjes en een emmer met allerlei tomaatjes en komkommertjes die ik onderweg tegenkwam. 


De bamboestokken gaan met een vrolijk groen touwtje erom aan de muur in de kapschuur.



Die touwtjes bewaar ik ook. Dat is altijd een mooi klusje als je een keer eens helemaal geen zin hebt in een grote klus maar toch iets kleins nuttigs wil doen, om zo'n emmer met touwtjes te sorteren. Oprollen, en weer klaar voor het volgend seizoen.


De vruchten zijn meest nog onrijp, maar ze gaan mee naar binnen. Zeker de helft van de tomaten zal nog gewoon afrijpen, in de warmte in huis. Met een beetje geluk hebben we dan tot half november verse tomaten en komkommers!





En dan de verjaardagen. 


In oktober hebben wij een hele tros jarige familieleden. Allereerst werd mijn oom Wiebrand afgelopen week 80! De hele familie Moesker erheen. Hier zie je de jarige (rechts), met zijn jongere broer en oudere zus. Wat een kanjers nog he? 

 



En dan vandaag was onze eigen Lien jarig. Dus togen Paul en ik naar Amsterdam. Lien woont op de negentiende verdieping. 

 





En daar was dan onze eigen hele familie present. Nou ja, bijna allemaal. 






Het is al een hele club bij elkaar. Iets om echt dankbaar voor te wezen. Die twee baby'tjes, vorig jaar zijn ze allebei zo enorm veel te vroeg geboren, wat spannend was dat allemaal. En nu .. twee mooie gezonde kereltjes. Vanmiddag wilde ze beiden steeds maar weer op het balkon, kijken naar de treinen en naar de bootjes op de Amstel, negentien verdiepingen lager.


En stukjes appeltaart schooien. En met opa keten.


Morgen is Beertje jarig, dan wordt hij alweer één. Dus dan gaat de reis naar Oegstgeest. 




En volgende week zijn er dan nóg twee jarigen in de familie. 


Het is maar goed dat het aanstaande broertje of zusje van Wolfje ..... in maart wordt verwacht. Dan hebben we ook een lente kleinkind!


0 reacties: