Op sommige dagen legt ze géén ei, en dan de dag erop legt ze dan steevast een reuzen-ei, met twéé dooiers.
Vandaag kwam ze eens bij ons binnen kijken.
Een kip met karakter, zeg maar. Heel leuk hoor, maar toen ze op de piano wilde springen hebben we haar er toch maar uit gezet. Vort, weg! Naar buiten!
🍀🍀🍀🍀🍀
Ik ben ondertussen nog steeds als een eekhoorn onze wintervoorraad aan het aanleggen. Zoals soepgroente, allerlei groenten en kruiden uit de tuin, gewassen, gesneden, en in porties van een pond in de vriezer. Voor weer een paar grote pannen soep, hartje winter.
Iets om nou alweer naar uit te kijken!
En de appels zijn van onszelf. Het zijn de eerste val-appels. Ze zijn nog niet helemaal rijp, en ik heb ze gebruikt voor een azijnstarter. Nu het komende dagen zo warm wordt moet dat nog wel lukken.
Kruiden en zaden en bloemblaadjes en eierdoppen, op zolder ligt ook een allegaar aan spullen.
Elk jaar zijn er ook nieuwe experimenten. Zo heb ik dit jaar pepermunt-poeder gemaakt, van fijngemalen gedroogde pepermuntblaadjes. Dat beviel zo goed dat ik dat nu ook wil doen met andere kruiden. Zoals oreganopoeder, komijnpoeder, venkelpoeder, maggipoeder ...
.... maar óók bijvoorbeeld poeder van brandnetels. Dat is dan misschien niet zozeer voor de smaak, maar dat moet je dan weer zien als een soort spirulina. Een echte opkikker. Van een hele bos vol brandnetels hou je dan misschien maar een half potje met poeder over.
Maar wel héél krachtig.
Maar ...... waar is het snoep??? Denk je misschien? Eten ze alleen maar planten? Nee hoor, zo aten we bijvoorbeeld deze week elke dag taart, vanwege mijn verjaardag. Elke dag kwam wel iemand langs.
En taart dus. En nog meer taart.😄
Maar ik had nu dus ..... pepermuntpoeder!!
Dus .... die poeder heb ik vermengd met (onze eigen) honing, en geraspte kokos. Net zolang tot het een stevige pasta was. In een vierkant bakje goot ik wat gesmolten pure chocola, hard laten worden, pepermuntpasta erop, en dan weer chocola.
🌿🌿🌿🌿🌿
En vandaag hebben Paul en ik compost gehaald bij Wim. Hij wil er vanaf en ik wil het graag hebben. Moet je zien hoe fit hij nog staat mee te scheppen. Vierentachtig is hij al!
En zo ligt de volgende klus alweer klaar. Compost maken. Laagje om laagje.
Net als dat snoep. Maar dan .... voor de tuin.
0 reacties:
Een reactie posten