We zijn net een circus.

on vrijdag 4 oktober 2019




..... en gisteren was het nog wel zo mooi zonnig ... de hele dag.

De tuin is toen weer voor een deel leeg gemaakt en omgespit, en ook heb ik een oude trouwe kameraad omgespit. Tja helaas, hij stond in de weg. En trouwens hij kieperde toch al bijna om.

Het was de reuze zonnebloem die ooit spontaan naast de kas kwam groeien. Hij stond nu scheef, z'n pitjes zijn opgegeten, en hij mag weg. 

Knip, hop, bam. Daar ligt hij.






... en toen pas zag ik dat uit z'n stengel onderaan een tere aarzelende nieuwe bloem kwam groeien.

Dat kan heel lang doorgaan met zonnebloemen, die nieuwe scheuten. Maar helaas. Deze gaat niet door voor de volgende ronde, dus.




Dat was gisteren.

Vandaag was andere koek.





Het was een echte kat-op-schoot-dag. Zo'n echte binnendag, waarop je je achterstallige administratie enzo eindelijk eens doet. Ik heb voor het eerst sinds ik een 'bedrijf' heb, mijn omzetbelasting dit keer niet pas op de allerlaatste dag van het kwartaal betaald! Lang leve de regen! 😊😊

Totdat je na een uur of wat gallisch wordt van dat stilzitten en dan blijken de ramen gelukkig nog steeds vuil te zijn. Ramen lappen dus, de binnenkant. Hahaha, en dat was ook weer heel grappig. Ramen lappen met twee jonge katten, wat een klucht.







Ik weet niet of Billie en Bossie wel huiskatten worden. Ze zijn heel lief hoor, en zoeken als ze moe zijn een warm plekje op je schoot, maar voordat het zover is zitten ze echt overal op en in en aan en hangen soms bijna aan het plafond.

Bekkie was veel rustiger. Dit worden echte boeven-buitenkatten. Denk ik.





En dan is er nog de hond. Daar moet je mee lopen. Regen of niet. Drie keer per dag loop ik ons vaste rondje. Brit is veel buiten dus voor haar beweging is het niet echt nodig, maar wel voor de binding.

Zo'n rondje met z'n tweeën lopen, dan heeft ze echt zoiets van ....  jij en ik he, vrouwtje?







Ja hoor Brit. Jij en ik. Geen katten en kippen en koe. Die mogen allemaal niet mee!

En je ziet nog es wat, op zo'n tripje. Als je tenminste een doekje voor je bril mee hebt. Elke keer is het landschap anders. Nu zijn er weer overal paddestoelen.





Rood met witte stippen? Nou ik vond het meer rood met witte wratten. Het zijn een soort bultjes. Ook weer even een fotootje van de onderkant gemaakt, en ook die is verrassend mooi.





En toen bleef het de hele verdere dag bij ons regenen. Langzamerhand stijgt het grondwaterpeil weer iets. Wat een zegen.

En verder heb ik allerlei leuke dingen gedaan zoals variaties zoeken bij Pilates oefeningen. Ik weet niet of je ooit een les hebt meegedaan, maar in een echte klassieke Pilates-les is de volgorde van de oefeningen altijd hetzelfde. Dat heeft een reden, maar dat leg ik hier nu even niet uit.

Omdat die volgorde altijd hetzelfde is, vind ik het leuk om in de oefeningen zelf soms iets te variëren. En daar kan je op Youtube eindeloos veel over vinden. Dan ben je zo een hele middag zoet mee, want alles moet ook uitgeprobeerd worden natuurlijk. Op een matje. En dan doen die katten weer mee, en Brit doet ook mee. We zijn net een circus. 😄

Och, en verder, van die werkjes. Een restje droogbonen doppen, een paar handjes vol nog, van alles door elkaar.





Dat doet mij denken aan die seven-bean-soup, van de Amish. Ik heb nu zelf van de tuin zéker zeven soorten bonen. Als ik de tuinbonen en de erwten en de capucijners meetel. Dus die superlekkere soep ....die kunnen we binnenkort met onze eigen bonen maken!

Alleen het vlees moet gekocht. Want een varkentje is er nog niet. Nou, even dat recept straks terugzoeken, ik dacht dat ik er ooit over geschreven heb, hier. Het was een héérlijke kruidige wintersoep.

Met alle regen en kou is dat echt iets om je op te verheugen. Al die lekkere soepen waar het nu weer de tijd voor is, en alle andere warme winterkost recepten, en ook ....




...... dit!



2 reacties:

Anoniem zei

Zoals met alle dieren; ze hebben trekken van zowel vader als moeder en je weet dus nooit welke trekken zullen gaan overheersen. Redelijke kans dat je beide overgebleven jonkies enigszins verwilderde boerderijkatten zullen worden, want je woont in een omgeving waar dergelijke katten zwaar in overtal zullen zijn.
Misschien wel goed voor de bestrijding van muizen en ratten, maar met een beetje pech, of geluk, het is maar hoe je het bekijkt, houden ze de vogelstand ook 'op peil'. En ik heb het me niet gerealiseerd, maar je hebt krielkippen en die stukken kleiner dan de witte en bruine leghorns die ik gewend ben op het erf, dus jouw kuikentjes kunnen dan wel degelijk gevaar lopen. katten hadden een heilig respect voor de kloeken van die grote kippen, maar of ze dat ook zullen hebben voor de kloekjes van de krielkippen; de praktijk zal het leren. Als ze een paar maal gepikt zijn door een kloek, weten ze meestal wel dat een kuiken geen goeie prooi is en zullen ze uit de buurt blijven.

Willem zei

Die 'anoniem' ben ik, Willem. Om de een of andere duistere reden is mijn naam gewijzigd in 'anoniem'
het deze keer wel goed gaat