Allemaal projecten.

on maandag 21 oktober 2019




De pot met room. Hoe het afgelopen is?

Nou, gelukt!






En dat alleen maar door het toevoegen van een beetje warmte van de kachel, en een schepje creme fraiche, aan room. Oftewel, een starter, en een warmtebron. Daar mee kun je de heerlijkste dingen maken.

Zo werkt dat ook met zuurkool en met desembrood en met appelazijn en met nog veel meer. Ook met compost, wat óók een van mijn lievelingsrecepten is!

Wat recepten betreft .... ik heb weer zoveel leuke ideeën gezien in dat boek, dat ik vijf jaar geleden kreeg van Annelies en Frank. Sinds een week ligt het weer in de keuken. Allemaal leuke en gezonde manieren om je oogst te bewaren!









En ik denk dat er deze week wel tijd is voor wat keukenwerk! Dus, kijk maar weer gezellig mee! 😊

Verder, vanavond weer vergaderd. Het was kort en krachtig. En leuk! We hebben nieuwe ideeën besproken om efficiënter te werken. Zodat de bestuursleden afzonderlijk allemaal niet zoveel werk hoeven te verzetten. 

En wat was er nog meer allemaal ...... Oja .... een afscheid. Dat ook nog. Niet van een mens hoor, maar van een andere belangrijke steun en toeverlaat hier op Moeskers Moestuin.





..... mijn handige autootje, de Berlingo, is morsdood. De reparatiekosten zijn zo hoog dat het in géén verhouding is tot de waarde van de auto. Dus ... hij gaat weg. De handel in. Dág leuk handige auto. Dág Duckmobiel. 🚗

En wij moeten op zoek naar een vervanger. En voorlopig heb ik dus geen auto. Ook wat. Hier op het platteland kan je haast niet zonder. Maar ja, het zal ook wel weer wennen.

En er waren nog een paar logeerkuikentjes, onderkoeld, die op krachten moesten komen.





Uiteindelijk heeft ééntje het overleefd.

Nou, de week is weer begonnen. Het huis is inmiddels aan kant, en morgen hopelijk de tuin op, en van de week héél wat projectjes in de planning!

🍀🍀🍀


5 reacties:

Moestuinmeisje zei

Herfst is echt zo'n tijd dat ik ook weer meer zin heb om de keuken in te duiken en te gaan bakken! Ik ga dat boek onthouden, het is inmiddels weer bijna Sinterklaas. ;)
Maar nu eerst nog verder in de moestuin, het wordt heerlijk weer deze week.

Marie-Louise zei

Wat een leuk idee van de crème fraîche. Ik ga het gelijk proberen. Ook altijd leuk voor de kinderen, zien die ook eens hoe gemakkelijk je dat soort dingen zelf kunt maken. Mooi projectje voor de herfstvakantie. Dank je wel! En wat een pech met de auto. Ik zou inderdaad ook niet weten wat ik in een klein dorp zonder auto moest. Je kan natuurlijk veel op de fiets doen, maar vaak moet je ook grote dingen vervoeren en dan wordt het toch een stuk lastiger. Ik hoop dat je snel een nieuwe vindt.

Lies zei

Hoe tof, Clarien, die room !
Dat boek..., 't kriebelt natuurlijk als je daar in bladert.
Dikke pech met je auto, maar 't is mooi geweest.
Nieuw leven, schoon.
Lie(f)s.

Sonja zei

Wat jammer van je auto!
Ik heb er precies zo eentje maar dan van een ander merk, een maand geleden was er ook vanalles mee aan de hand en dat heb ik laten repareren, bijna 1300 euro terwijl de dagwaarde nog 900 euro is. Maar voor 1300 euro heb ik geen nieuwe auto en hij rijdt nu weer als een zonnetje! Dus denk er nog even over na voor je 'm verkoopt!

mrs H. te B. zei

Dank voor de tip van het boek! Ik wilde je er al om vragen.... Want ook mijn ministadsmoestuintje levert van sommige groenten zoveel op dat ik niet weet wat ik er mee moet... Ik heb wel een ánder tuinboek van deze BBC-mevrouw in de kast staan, maar dit kende ik nog niet..