Arm kuiken.

on donderdag 31 oktober 2019




Er was nog anderhalve pannenkoek over van gisteren en dat was een mooi begin van de dag. Even opwarmen, en dan bedelven onder boter en een dikke scheut van die stroop van vorige week, die dus nu bijna op is.

En ook vannacht heeft Jack hier weer flink huisgehouden. Ik vond stijfbevroren wilde margrieten, in ijs vereeuwigd.

Nou ja, dat niet natuurlijk. Zodra het dooit zijn al die bloemen foetsie.








Het was binnen warm en zonnig. Het liefst was ik vandaag binnen gebleven ... lekker met een of ander prutswerkje in huis. Een kast opruimen ofzo.

Maar dat kan allemaal wel, als het een keer gaat regenen. Er zijn nu nog steeds deadlines op de tuin. Dingen die echt nú moeten.





Er zijn een paar bedden met groenten, die nog gewoon leven.

Die heb ik vandaag allemaal ingepakt. Zodat ze misschien blijven leven. En wij ook midden in de winter vers groenvoer hebben.

Allemaal kregen ze wantjes aan en sjaals om en mutsjes op. En nu maar duimen!






En toen .... vond ik een kuikentje. Onderkoeld.

Het was dat ene kuiken, dat herinner je je misschien nog wel, wat toen ooit wegliep, en achter het kippenhok kroop, in een kier. Daar kon ik het niet meer pakken. Toen heb ik een willekeurige kip vóór die kier gezet, en het wonder geschiedde!

De kip kroop in die kier en kwam er met het kuiken weer uit, en is sindsdien de adoptiemoeder.

Maar nu was dat kuiken dus onderkoeld. Hij zat te kleumen in de eerste zonnestralen, maar was eigenlijk al half dood. Ma liep er zenuwachtig omheen.

Dan is er maar één oplossing .... de couveuse hooimadam van Renske!!





Ik heb het kuiken in de hooimadam gestopt, met een kruikje, en in de zon gezet. Toen weer aan het werk. Na een uur of wat kwam ik eens kijken, hooimadam opengemaakt, en daar vloog het kuiken mij om de oren.

Niks meer onderkoeld!!

Het was weer helemaal op en top fit, en het duurde een hele tijd dat ik het te pakken kreeg. Ja, en wat doe je dan? Ik heb het toch maar weer naar buiten gebracht, vóórdat de moeder ervan zou vervreemden. En het was al ook een stuk warmer buiten.




Maar het blijft natuurlijk een kneusje .... fingers crossed!


3 reacties:

Lies zei

Je hooimadam met op-en-top-fit kuiken stelen de show, Clarien !
Lie(f)s.

Anoniem zei

Wat fijn dat het kuiken het heeft gered!
Ik ben wel benieuwd: eet jij nou zo vaak aangebrand eten of ligt het aan je fototoestel? Ik hoop het laatste! Groetjes, Sonja

Clarien zei

Deze was inderdaad aangebrand! haha en daarom blijven liggen dus.