Nog niet aan begonnen.

on dinsdag 11 december 2018Nee dus. Ik ben er nog niet aan begonnen. Aan de kerst gezelligheid. Dit zijn oude plaatjes.

Er zijn nog geen kaarsjes en nog geen dennentakjes in de nieuwe tinnen bak. Het kerstservies, wat in Bussum altijd vanaf half november al op tafel kwam, zit nog in de doos. Op zolder. 

Want er zijn gewoon nog teveel andere dingen. Zoals, de komende verhuizing van de koeien. Ik ben daar nog niet klaar voor. Want de paardenbak, waar zij in de winter zullen staan, daar staat nog zoveel troep. Dat is nog niet veilig voor hun.

Eerlijk gezegd hebben we de laatste tijd in de haast nogal wat rommel gedumpt in de paardenbak. Zóó makkelijk joh, zo'n paardenbak! Er kan oneindig veel in! 😊😊

Maar vandaag moest dat allemaal opgeruimd. Want .... de koeien komen!

Van een berg pallets heb ik een bank gemaakt. Zo simpel als wat, en je bent wel mooi meteen zes pallets kwijt. Je kunt er prima op zitten of liggen in het zonnetje, en de koeien hebben er geen last van, hoop ik.

Hooguit gaan zij er óók op zitten of liggen. En dan valt het waarschijnlijk uit elkaar.

Daarnáást stond een oude houtbak met allemaal blokken hout erin. Van die lelijke blokken hout die eigenlijk niet in de kachel kunnen en waar je eigenlijk niks mee kan. Beetje half vermolmd, of veel te dik en te groot. Ze lagen daar maar te liggen. Wat moet je dr mee.

Maarrrrr het is wél hout! Kostbaar spul! En kijk, op één van die blokken groeien spontaan oesterzwammen!

Ook staat er een ergens in een hoek een hokje, waar de kipjes soms spontaan een eitje in leggen. Ik had er een laagje hooi in gelegd. Alleen heeft Brit dat ook ontdekt en zij eet dat eitje dan vaak op.

Brit toch!!!!

Nu zijn al die lelijke blokken hout in en om en onder het hokje geplaatst, en nu kan Brit er niet meer bij. En kunnen hier mooi ongestoord hopelijk vele vele oesterzwammen groeien.

En dan heb je dus een oesterzwam-ommelet plekje. Dat zijn van die dingen dat verzin je niet dat ontstaat zomaar.

Het gaat allemaal niet snel hoor. Tussendoor komt iemand een schaal terugbrengen, zijn er vele appjes te beantwoorden, moeten de dieren en ikzelf worden gevoerd, moet er met Brit worden gewandeld. Brit loopt dan heel graag door de waterbergingen.

En elke keer .... ontmoet ze weer die leuke vriend ... die alles precies doet als zij!En ook blijkt ik nieuwe laarzen te moeten hebben want deze twee blijken allebei lek!

Ik denk dat ik gedurende mijn 'blogjaren' al wel twee of drie keer met jullie nieuwe laarzen heb gekocht. Misschien denk je .... goh Clarien dat is niet erg duurzaam! Koop dan goeie kwaliteit laarzen en doe er vijf of tien jaar mee!

Deze laarzen zijn hartstikke plastic, wat niet zo best is, en ze kosten ook haast niks. Maar ze lopen enorm lekker, zijn heel warm, en gaan toch nog precies twéé jaar mee. En ik loop er een half jaar op, echt elke dag. (In de zomer zijn het sandalen of blote voeten.)

Dus, dan valt het nog wel mee. Maar ik zal kijken of we de gaten nog kunnen dichten, want behalve die gaten is de rest nog goed. Wordt vervolgd.
Nou je ziet het. Beetje bij beetje is er opgeruimd. Het is natuurlijk geen aangeharkt mooi parkje geworden. Het blijft een wild terreintje. Maar het is nu wel wat meer opgeruimd en in elk geval veilig voor beesten.

Oja, en de rest van de troep. Waar die is? Haha een groot deel heb ik even uit het zicht gezet, om de hoek.

Kijk maar ....

Ook heb ik nog even aan de omheining gewerkt. Er zijn veren gemaakt om het stuk naar de paardenstal af te kunnen sluiten. Het is allemaal verbonden met het stroomdraad.

Maar helaas ..... het werkt nog niet goed. Er staat haast geen stroom op. Dat komt omdat overal langs de paardenbak onkruid tegen de draden groeit. Dus daar moet de bosmaaier nog langs. Maar dat gaat Paul doen heeft hij beloofd!

Tot slot is er nog een begin gemaakt met de omheining om de paardenbak heen. Daar lagen diverse paaltjes gewoon op de grond.

Hoe dat nou weer komt en hoe het is opgelost komt morgen wel.  Ik was er nogal boos over, en dat moet je dan niet 's avonds nog allemaal opschrijven want dan ga je je er weer over opwinden en dan kan je niet slapen!

Nee, doen we niet. 

Dan liever wat kerstfoto's uit voorbije jaren ..... veel leuker!


Bijschrift toevoegen


6 reacties:

Wendy zei

Ach Clarien wat heb je hard gewerkt. Goed hoor! Wij zijn dit jaar ook laat, woonkamer opgeknapt. En dus geen tijd, plek en puf maar dat komt wel goed. En dat is ok. Mensen en dieren zijn belangrijker dan versieringen.
Wendy

Wieneke zei

Nou, die versiersels komen heus wel..... Het is pas 12 december. In sommige huizen zie ik tijdens mijn ochtendwandeling met Lola al weken kerstbomen staan. Het lijkt wel of iedereen veel vroeger is met die lichtjes en die bomen. Komt door de tuincentra, denk ik. We zitten bij wijze van spreken nog buiten in de korte broek als ze al hevige kerstmarkten gaan opzetten. Handel, he? Maar ik hoor heel veel mensen die dat gedoe maar belachelijk en zelfs irritant vinden.
Ik heb de kerstboom (in aarde in pot) al gekocht. Hij staat nu in de tuin en volgende week haal ik hem naar binnen om aangekleed worden.

Op Pinterest staan trouwens ook leuke dingen die je van pallets kunt maken.

tientonnerelf zei

Ik heb het niet zo druk, maar pas deze week komt de kerstboom. Voor mij hoeft het niet zo vroeg !
Fijne feestdage !
Groetjes Tineke

Lies zei

Heel knappe foto, Clarien, van Brit en zijn spiegelbeeld !
Lie(f)s.

Mijke zei

Hey die laarzen wil ik eigenlijk ook wel! Lijkt me ideaal als wandellaarzen in de winter met hond uitlaten. Waar koop je die?

Clarien zei

Ze zijn goedkoop en ik heb ze gekocht bij Welkoop. :)