Kerst rust.

on maandag 24 december 2018
Vanmiddag nog even snel naar de winkel. Er moesten flink inkopen gedaan worden want met kerst komt iedereen thuis. En zoonlief en de schoonzoons zijn zéér beste eters! Haha ... ik tel ze per stuk mee voor twéé dochters!

Ze zijn er niet allemaal tegelijk, de kinderen en aanhang. Dat is te ingewikkeld. Ze mogen thuis komen wanneer ze willen en wanneer het hun uitkomt. Je kinderen pushen om op één bepaald moment allemaal tegelijk thuis te zijn, aan een deftig gedekte tafel, dat geeft zoveel stress voor ze.

Ze hebben ook nog andere families om rekening mee te houden, soms met samengestelde gezinnen, nieuwe partners, opa's en oma's .... en dan is het voor hun haast niet mogelijk om aan al die verwachtingen te voldoen. Laat ze komen wanneer ze willen. En dan zie je wel wat je kookt, en voor hoeveel.

Nou, daarom was ik dus op de valreep bij Appie, want eerder had ik nog geen tijd gehad. En ik zal je vertellen ..... dat is het beste moment om boodschappen te doen, de middag vóór kerst.

Het was er doodstil!

Kerst rust. In de supermarkt.

Ik was snel klaar. De schuren en de vriezers zitten vol, dus er moest alleen wat 'smulspul' gehaald worden. Chips, fris, room, en chocolade en kazen en borrelhapjes. Wijn en sap. Kerststol. Lekkere broodjes voor ontbijt en lunch.

Ik kan me er echt op verheugen. Allemaal thuis, en lekker rommelen, buiten met de dieren, en in huis, spelletjes doen, koken, chillen. Wandelen. En gewoon .... de rust. Niks hoeven.

Behalve dan de dagelijkse dingen.Hier onder zie je hoe ik probeer om aan Bella te leren, dat ze Bonnie óók bij de voederbak moet laten. Want ze vreet die hele bak in drie tellen op, in haar eentje. Dochterlief heeft het nakijken. Dus moet ik steeds voor Bonnie apart voer neerleggen.

En Bella eet zó snel, dat ze de portie van Bonnie dan óók nog opeet, als haar eigen krib leeg is.

Het is een heel werk om een dier iets aan of af te leren. Maar ze moet het echt leren, want doordat Bonnie steeds te weinig binnenkrijgt, is ze van lieverlee weer uit de de speen gaan drinken. Terwijl ze daar vorige week een paar dagen af was.

Bella, wé-heg, aan de kant, het is in je eigen belang!


Kijk nu gaat het goed!!

Ze leren het wel! 😊

kop opzij houden Bella!!


Ook binnen bij de hooikrib is het hetzelfde verhaal. Bonnie moet nog leren voor zichzelf op te komen. Het is ook nog zo'n jonkie.
✨✨✨✨✨


En dan nu, de kerstnacht in.

Een paar rustige dagen, ik hoop voor jou en jullie ook. Met familie, of vrienden. Of misschien ben je alleen, aan het uitrusten en niks moeten, of ga je naar een kerstnachtdienst, of luister je naar mooie muziek.

Als Eline thuis is worden wij daar altijd op getrakteerd. Op muziek. Dit keer was het Einaudie ...

En intussen hou ik nog een schuin oogje op de stal, want we verwachten daar vannacht of morgenvroeg nieuw leven. Nee, niet in de kribbe 😊 maar wel daar in de buurt. Hopelijk gaat het goed en kan ik na de kerst weer wat klein spul laten zien.

Voor nu, geniet van je kerst rust. 

En, als je wil, geniet dan ook van één van mijn favoriete filmpjes, over onze schitterende planeet Aarde, waar je nooit genoeg van krijgt.
Zo mooi als die is ..
7 reacties:

Anoniem zei

Fijne feestdagen toegewenst.
Ik ben benieuwd wat voor kleine grut er binnenkort is.

Wendy zei

Wat een fijn vooruitzicht, precies zoals kerst hoort te zijn. Ik wens jullie heel gezellige dagen en ben heel dankbaar dat jouw blog er is.
Wendy

philivd zei

Wat betreft je koeien,geef het voer op verschillende plaatsen ver van elkaar zodat de afstand te groot is voor de oudste of je geeft zodanig veel dat er genoeg overschiet voor de jongste.Ik werk met afleindingmaneuvers,hier een beetje voer daar een beetje en zo krijgen ze allemaal wat binnen.

Daphne zei

Wat mooi dat je schrijft dat je iedereen welkom heet maar niemand gaat dwingen om een bepaalde tijd te komen.
Eigenlijk is dat ook zo, iedereen is verschillend, en niemand kan bepalen Wie Wat gaat of moet doen. Mooi dat jij er zo tegenaan kijkt en bedankt voor het delen van deze woorden!!
Ik heb 3 kinderen, wonen nig thuis, ooit zal ik ook zo Kerst vieren en ik zal dan aan jouw woorden denken.
En dan nieuw leven....spannend en heel erg leuk, hou ons op de hoogte.

Jan Wilde een Tuin zei

Fijne feestdagen en de beste wensen voor 2019.
Veel liefs Jan(Wilde een Tuin)

Anoniem zei

Fijne kerstdagen gewenst voor jou en je gezin! lees jouw blogs altijd, een rustpuntje in de avond, voor het slapen gaan. Bedankt daarvoor.

Lies zei

Geniet van 'de kinderen', Clarien, in deze feestperiode.
Lie(f)s.