Wel eens een kip gevangen?

on woensdag 18 oktober 2017
Nou? Heb je die wel es gevangen? Een levende kip? Ik nog nooit en ik vond het eng. Want stel dat zo'n beest pikt naar je ogen. Ja, weet jij veel.

Even bij het begin beginnen. Ik zou dat weiland opruimen. Ontswieberen, zoals Jeanneke dat zo mooi zei in de reacties. 😊

Omdat opruimen nogal saai is, kom je altijd leukere werkjes tegen. Zoals, dat de kippen ook wel meteen konden verhuizen. Op het weiland staan van die watertanks, waar de jonge geitjes ooit in schuilden, en die kunnen wel gebruikt worden voor een nieuwe kippen en konijnen resort.

Zo gezegd zo gedaan. De tanks naar de paardenbak gesleept, de hekken eromheen gezet. Lekkere warme binnenhokjes gemaakt met stro en houtsnippers. Goh .. je zou er zo zelf in trekken.

Maar dan.

De kippen vangen.

Het zijn mijn bloedeigen kippen maar eigenlijk ben ik er bang voor want het zijn niet van die makke schaapjes. Ze zijn vrij wild. Hoe vang je die? Pikken ze in je handen? Ik had geen idee.

Toen ik hun hok in kroop vlogen ze linea recta over mijn hoofd heen weer naar buiten. Oja ... het zijn vogels. Ze kunnen vliegen. Nou, weer het hok uit en tweede poging.

Vraag niet hoe maar het is gelukt. Acht kippen zijn netjes in een doos vervoerd naar hun prachtige buitenhuis. Dat staat nu met de ingang naar het zuiden. De hele dag in het licht, en geen koude wind erop.

Er staat een bankje naast voor als je eventjes bij de kippen wil zitten. Dat is leuk, om daar naar te kijken. Ze zijn altijd met iets bezig. Druk druk.

Het weiland is opgeruimd. Alle palen liggen binnen en de losse dingen zijn weg. Toch lijkt het nog steeds een beetje op Swieberland. Dat zal wel zo blijven want er zijn altijd projecten in wording.

Zo had ik nu bedacht om een wintertuin te maken in de paardenbak.

Wat dat is, en waarom, leg ik uit als ik eraan begin.Van de eigenaar van de boomgaard in Giethoorn kreeg ik een app-je .... dat er nog veel fruit hangt.

Jaja, dat fruit. Misschien maar even wachten tot het een keer stormt. Dan kun je rapen in plaats van klimmen. Het meeste fruit hebben we inmiddels weggegeven. Emmers en emmers. Maar een deel wil ik houden. De appels zijn erg lekker, fris en zoetzuur.

En verder heb ik een heel werk legertje op de been!!! Echt!

Een hele groep sterke dames is in de moestuin aan het werk. Ze halen al het laatste groen eruit, en maken daar meteen binnen 24 uur compost van!

Dat is nog es een dream team!

Groene billen hebben ze ook. De meesten.
KK ligt er uitgeteld bij! 😊😊

7 reacties:

Dufraing Marc zei

Combineer je wijnmateriaal met je appels en je hebt appelwijn Clarien! Lekker!!

Anoniem zei

Ik moet vaker aan Teunie denken van de blog eenvoudig leven, als ik jouw blog lees. Jullie werken beiden niet buitenshuis maar jullie verzetten op een dag beiden meer werk als menigeen in een betaalde baan. Altijd bezig op een constructieve manier.

Hannah Bos zei

Kippen vangen werkt het best met een bakje voer. Wij hebben zo'n metalen bakje en als je er mee schudt als er voer in zit komen ze van alle kanten aanrennen. Dat geluid wel iedere dag laten horen, dan heb je nooit meer problemen:-)
Groet Hannah

Clarien Cornelisse zei

Heb jij ervaring met appelwijn Marc?

Anoniem leuk om te horen! Van Teunie heb ik ook veel opgestoken!

Hannah ja dat is ook zo. Zo doen we het ook met de schapen en geiten. Maar even een rammelend bakje zoeken! :D

Helena zei

Ik zie het al helemaal voor me! (Lol)
Helena

Dufraing Marc zei

Appelwijn is heeeeel lekker! Enook vrij eenvoudig om zelf te maken - ik denk dat je al het materiaal misschien al wel hebt - alleen een kleine pers misschien nog nodig of was die er ook al bij. Recepten vind je zeker op internet of ik kan hier nog wel eens gaan zoeken.

véronique van den bossche zei

kippen pak je best als ze op stok zitten dus 's avonds laat of 's morgens vroeg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...