Apotheek.

on vrijdag 6 oktober 2017
Zelfvoorzienend leven, hoe ziet je medicijnkastje er dan uit? Nou niet zo als die van ons in elk geval. Die staat vol met overbodige rommel. Binnenkort maar eens opruimen.

Het zijn allemaal overblijfselen van een groot gezin, sommige dingen hebben we al jaaaaren, allang over datum. Ibuprofen, ooit gekocht, hielp niks. Staat er nog.

Van die rolletjes verband, die je als bezorgde moeder kocht want je weet maar nooit. Haha ze zijn meer dan twintig jaar oud. Nooit gebruikt. Gelukkig.

Zou je er tomaten mee kunnen opbinden?

Ik heb mijn eigen hoekje ....
..... zo'n mega oud etuitje, wat nooit kapot gaat. Daar zit in .... mascara, pincet, nagelknipper, en een wenkbrauwpotlood. En een puntenslijper.

Daarnaast liggen een varkensharen borstel en een plastic kam. En speldjes en elastiekjes en een haarklem. Dat is wat ik gebruik. Naast tandpasta en tandenborstel.

Oja en dit .....Pleisters voor de snijwondjes. Al die groente snijden, dat gaat wel es fout. En paracetamol voor de hoofdpijn. Helpt niet veel, maar haalt net het topje van de pijn weg.

Paul heeft wat scheerspullen en een neussnuif en Sanex voor onder de douche. En verder gebruiken we een creme tegen insectensteken, en biologische shampoo.

De rest van wat er allemaal staat kan dus weg. Want onze apotheek, dat is de moestuin.               Gerelateerde afbeeldingBonen, in plaats van vitamine B complex.

Nou hebben wij gelukkig geen ernstige ziektes of aangeboren afwijkingen. Dat is een ander verhaal, dan heb je een heel huisapotheekje nodig. Maar als je in de basis gezond bent, kun je met groenten dus een eind komen. Dan heb je verder niet zoveel nodig in je medicijnkastje.

Het verhaal gaat, dat onze bodems verarmd zijn, en onze voeding dus niet meer genoeg mineralen en vitamines biedt. Nou, dat begin je toch je eigen moestuin? En dan verrijk je die bodem toch weer? Met je keukenafval en met compost en wat mest en plantengier.

Echt, de tuin kan je huisapotheek prima vervangen voor een groot deel!


Ik had vandaag geluk!!

Mijn neef Gert Jan kwam vandaag een dagje helpen, en zo kwamen de allerlaatste aardappels eruit! Een zware klus, want ik ben nogal precies met dat rooien. Behalve de aardappels haal ik ook meteen het kweekgras eruit, met van die lange taaie wortelstokken. Dat scheelt volgend jaar veel wieden.

En met zo'n stevige neef erbij was dat in een dagje voor elkaar. Alles eruit! :D

Yes! Klaar met de piepers!

Gert Jan ging ook mee naar de waterberging, waar ik weer riet wilde halen. Nu kan ik laten zien hoe dat gaat. Want ik loop dus niet met die kruiwagen over de stuw heen ... zoals mijn moeder dacht. Ze was er helemaal ongerust over!

Nee hoor mam, kijk maar, het gaat beetje bij beetje.

Als laatste, nog een tip die ik kreeg.

Wij hebben nieuwe gordijnen. En die vallen steeds een beetje terug, als je ze open schuift. Daardoor hebben we overdag minder licht in huis. 

Licht is belangrijk in de donkere dagen. Licht geeft ook vitamine. Dus ik ging naar De Boer in Staphorst, die onze gordijnen hebben geleverd. Kunnen jullie daar niks aan doen?

De mevrouw zei ... doe een paar knijpers aan de gordijnen, en strijk de vouwen goed dicht.


Een paar dagen moet dat. Dan blijven de gordijnen beter op hun plek. Nou, misschien heb je hetzelfde probleem en heb je wat aan die tip! :D

Morgen komt mijn 'model' voor de pilates lessen. Dan kunnen we foto's maken van de oefeningen. Dus als je daar op zat te wachten, nog eventjes geduld.


9 reacties:

Petra1945 zei

Vanwege die apotheek kom ik hierop -- hoe is het inmiddels met het gebroken sleutelbeen van Paul?

Clarien zei

Wat attent! Dat is gelukkig genezen. Hij kan de arm weer 90% gebruiken.

Anoniem zei

Je zal het vast wel weten, maar medicijnen die verouderd zijn of niet meer gebruikt worden kan je bij de apotheek inleveren. Zij zorgen dat het dan op een nette manier verwerkt wordt.
Handig dat je neef meegeholpen heeft. Blijft kweekgras op een gegeven moment niet weg als je het elke keer zo verwijderd?
Ik ben benieuwd of dat evht werkt van die knijpers. Je zou ook nog een sierband of een ijzeren gordijnhaak kunnen gebruiken. Dan doe je het gordijn achter zo haak en dan blijft het ook goed hangen. Ik weet alleen niet hoe zo gordijnhaak in het echt heet.

Marie zei

Ede apotheek is er helemaal niet blij mee. Die moeten alle medicatie uitdrukken en scheiden van het verpakkingsmateriaal. Vervolgens moeten alle stickers er af vanwege de privacywet en vernietigd.kost veel tijd plus dat ze moeten betalen voor het afval....beter is het zelf te doen en weg te brengen naar de millieustraat. Dat is mij verteld door de apotheek,

Leonie zei

Even verzinnen hoe ik dit zo kan zeggen dat je snapt wat ik bedoel.....
Je gordijnen hangen aan een haakje dat in de rails zit geklemd, er zijn gewoon van die haakjes die niet makkelijk glijden, heten ze geen 'stophaakjes'? Dus die plaats je in het midden waar jij wilt dat je gordijn stopt. Kan je gewoon vragen bij de interieurwinkel.

Anoniem zei

Ik zat aardig in de buurt met de omschrijving van de gordijnhaak, maar het schijnt een embrasse haak te heten.
Ik heb een voorbeeld gevonden (is niet mijn zaak of site): embrasse haak

Barbara zei

Ja ik heb er heel veel zin in, die Pilates-serie!!

kostwinnaar zei

Hier hadden we ook het probleem van de gordijnen die weer wat terug schuiven. Wij draaien het eerste runnertje/haakje als het gordijn open is waardoor het gordijn niet kan terugschuiven. de stof komt er als het ware voor (Nu kunnen wij met de hand makkelijk bovenin komen dus weet niet of het bij jou ook lukt)

Clarien zei

dank voor de gordijntips! Ik ga even langs een gordijnenzaak (= niet De Boer! :)