Weer wat met Brit.

on dinsdag 10 oktober 2017Brit loopt al een paar dagen te niezen. Een soort van snuiven is het meer. En vandaag kreeg ze ook nog ineens bobbels op haar snuit en onder haar oog.

Hop naar de dierenarts met Brit. Hallo daar zijn we weer!


Ze krijgt een spuit en we mogen 's middags terugkomen. Of wil ik Brit daar laten? Want dat kan ook.

Nee ik wil haar daar niet laten. We gaan gewoon naar het bos. Ondanks de spuit en de bobbels speelt ze met andere honden en loopt ze gewoon weg. Zoals altijd bij mij. Naar Paul luistert ze goed en ze komt meteen terug als hij fluit. 

Bij mij niet. Mijn fluiten klinkt nergens naar. Zo'n sneu fie-iet. Daar zou ik zelf ook niet naar luisteren.
Ook verpest ze gewoon net als altijd mijn schitterende natuurfoto series. Gelukkig, het is nog gewoon Brit. Niet een ziek hondje.

Het valt allemaal mee. De dierenarts die haar 's middags onderzoekt denkt dat het een allergie is.

Is er iets wat Brit de laatste tijd eet wat ze anders niet eet?

sjips .... de walnoten! De eet ze steeds. Zou dat het zijn? Ja dat weet je dan natuurlijk weer niet, maar walnoten zijn hartstikke fout voor honden!
En bij ons liggen ze overal. Dat gaan we dus veranderen. Vanaf vandaag mag ze geen 1 walnoot meer.

Nou zo vult de dag zich weer. In plaats van klus 1 t/m 5 wordt het klus 6 t/m 10. Dierenarts (2x) en bos (extra lang) en walnoten ergens anders naar toe en pilletjes in hondenvoer verstoppen.

Geeft niks. Met Brit gaat het weer goed gelukkig.


6 reacties:

Mijke zei

Ach die Britt! Je zult weten dat je dieren hebt haha, altijd wat! Vaak is het onmogelijk te achterhalen waar ze nou zo allergisch op reageerden ineens. Het kan die walnoten zijn, maar net zo goed iets anders. Oor heeft een keer precies hetzelfde gehad, snuiven en haar hele snuit en kop vol dikke bobbels. Zij kreeg toen trouwens geen spuiten maar prednison pillen en na een paar dagen was het over. We hadden echt niks anders gedaan in huis, maar het is gelukkig nooit meer teruggekomen. Honden steken onderweg natuurlijk hun neus ook overal in. Het is gewoon heel moeilijk na te gaan. Gelukkig is ze niet ziek, en ze is vast weer binnenkort helemaal bobbelvrij!

Unknown zei

Onze hond stond ook eens vol bobbels over de snoet,het was hoogst waarschijnlijk van een slak op te eten...want dat deed ie...

Anoniem zei

Fijn dat jullie de oorzaak weten. Ik ga ook altijd meteen naar de dierenarts als er iets is met ons katertje en laat inenten tegen de niesziekte en tegen kattenziekte. Sommige ziektes kun je beter voor zijn. Wat kunnen Brit en Bekje het toch goed samen vinden, schattig dat ze zo graag in elkaars gezelschap zijn.

Daphne zei

Gelukkig is ze niet ziek.
Pff....altijd zo naar als er iets is met je huisdieren.
Misschien ook die paddenstoelen??
Daar loopt ze, zo te zien aan de foto's, steeds met haar snuit in.....hou dat ook maar eens in de gaten.
Die foto's van Brit en Bekje samen, oh oh, wat een lekker stel zeg.

Anoniem zei

Gelukkig valt het mee met Brit. Waarom gebruik je niet een hondenfluitje, dan hoef je niet zelf te fluiten en alleen hij hoort het. Wel Brit leren om op het hondenfluitje te laten reageren, anders fluit je voor niets. Leuke foto's van de dieren.

Clarien zei

Oh ik ben altijd zo blij om te horen dat anderen het ook hebben. Nou ja ´blij´ is niet het goede woord misschien maar wel opgelucht. Je denkt altijd dat jou hond de enige is met iets. Vooral als het je 1e hond is.

Brit is nog wel suf en sloom, zal wel van de medicatie komen. En dat fluitje dat moet er ook maar komen! :)