Je tuin inrichten.

on woensdag 31 mei 2017

Als de tuin je werkplek is, dan moet je het handig inrichten.

Overal rondom ons huis staan bakken met zaaisels, en je blijft heen en weer lopen. Dus vandaag is er een nieuwe kweektafel bijgekomen. Vlakbij de tuin. En daar is een deel van de rondslingerende bakken naar toe verhuisd.

Scheelt zó een kilometer of twee lopen, per dag!

Terwijl ik aan het sjouwen was kwam ik steeds door de tuindeur, en elke keer dwarrelde er een takje of strootje naar beneden ..... er zit daar iets!

Ach kijk nou .... een doodsbang vogeltje zit daar op haar eitjes.

Nou maar goed dat we verhuisd zijn, nu hoef ik niet meer steeds door die deur. Die blijft mooi dicht tot de jongen uitgevlogen zijn.

Iemand die kan zien wat dat voor vogeltje is?

En nu lekker prutsen aan de nieuwe tafel. Die is hoog, scheelt enorm veel rug gedoe!

Maar niet alleen handig, je moet je tuin ook leuk inrichten. Met geheimzinnige paadjes, die ergens naar toe gaan. Nou, het pad door de rogge is er gekomen! Niks karton, maar gewoon 10 keer heen en weer lopen door die rogge.

Karin heeft het aangelegd, maar dat was al wel duidelijk zeker. 😊

Aan de andere kant van het pad kom je dus aan de buitenkant van het roggeveldje. En daar bloeit nu de wilde margriet en de klaproos en boterbloem en smalle weegbree en zuring. Ja het is echt de moeite waard om even door Karin's Straatje te lopen!

Je bent onzichtbaar, de rogge is méér dan manshoog.


En wat deden wij vandaag? Nou de dames waren weer es in de poep.

Bij boer Klein hier op het dorp mocht ik twee wagens met mest halen. Héél blij mee. Nu kan ik alvast compost voor volgend jaar maken.

Nou, wij kwamen daar aan, sandalen aan, gewone kleren, en de boer en zijn vrouw moesten erg lachen. Zó kan je niet in de mest! Nee inderdaad, die mest was nog erg vochtig en we moesten er echt helemaal in om het op de aanhanger te scheppen. Gelukkig konden we laarzen lenen.Weer thuis ... kwam de moeilijkste klus .... de aanhanger met de achterkant tegen de mestbak rijden.

Een aanhanger achteruit op de goeie plek krijgen ...  wel es geprobeerd? Het lukt haast niet want in de spiegels zie je dat dus in spiegelbeeld. Je draait het stuur steeds verkeerd om!

Mirjam lukte het uiteindelijk!


Er is weer een enorme voorraad! Dankjewel boer Klein en Mirjam en koeien!!


5 reacties:

Anoniem zei

Dag Clarien,

Volgens mij is het een lijster,
Je ziet nog net een stukje van haar witte borst.

Groeten
Loes

Wonen en leven in Roemenie zei

Wat mooi dat vogelnestje, Heeft Britt het nog niet ontdekt ?? Vaak gaan ze heel stil zitten kijken zo van wat zit daar.Mest rijden , vroeger thuis mochten we met mijn vader mee als hij het ging halen.Heen met de auto en terug met de tractor en daarna stonken we .Hij gooide het op land in het najaar en verdeelde het later . Kostbare herinneringen.
Fijne dag.
Henriette
www.onsleveninroemenie.blogspot.ro

adelheid zei

Ik dacht ook direct aan een lijster. Heb je het mannetje niet horen zingen de afgelopen tijd? Ze zijn heel actief!

Anoniem zei

Ik denk dat het een merel is. Het vrouwtje van de merel Heeft ook een lichtgekleurde keel met donkere strepen

Clarien Cornelisse zei

Ik zal het in de gaten houden en als het kan nog een keer een foto maken. Ik hoop echt op een lijster, of zoals mijn zus zei misschien wel een zanglijster ..

Nou merels zingen ook mooi maar die zijn er al wel veel.

Henriette wij stonken ook. Die lucht krijgt je niet zomaar van je handen :( Wat heb jij trouwens mooie dingen meegemaakt in je jeugd!